Fostul primar al localitatii Rasova, Dumitru Chirescu, a fost primul primar din istoria Romaniei care a fost dat afara din comisia locala. De ce? Pentru ca, din nestiinta sau din interes meschin, acesta a reusit performanta, care ar trebui notata in Guiness Book, de a da nu mai putin de 15 titluri de proprietate pentru un singur teren!
"Cele care sunt suprapuse vor merge in instanta si doar asa se pot aseza lucrurile. Asta va crea un usor disconfort pentru cei care au deja titlurile, deoarece vor fi nemultumiri. Se merge, de asemenea, si pe o intelegere intre comisia locala si cea judeteana si, bineinteles, proprietari, pentru ca situatia sa capete o rezolvare. Chiar si asa, in situatia data este nevoie si de o aprobare de la Agentia Domeniilor Statului", a declarat Claudiu Palaz, subprefectul judetului Constanta. Tot legat de acest subiect a fost constituita o comisie pentru rezolvarea situatiei create la nivelul Primariei Rasova.

Probleme si la Cumpana, la Agilog

In alta ordine de idei, in cursul zilei de ieri, in cadrul sedintei de fond funciar a fost analizat si cazul a 164,28 ha preluate de catre Comisia Locala de fond funciar a comunei Cumpana de la Agentia Domeniilor Statului, din care teren arabil 163,53 ha, in vederea punerii in posesie a persoanelor indreptatite sa primeasca teren la Legea nr. 1/2000. "La momentul punerii in posesie a persoanelor indreptatite, conform parcelarului, suprafata de teren existenta, in realitate, este de 157,13 ha, ceea ce a facut ca mostenitorii defunctului Trandafir Alecu, care trebuia sa primeasca suprafata de 7,164 ha, de fapt sa nu o primeasca. Suprafata lipsa ar trebui sa se gaseasca in sola A50 de la Agilog Agigea SA. Deci teritoriul se afla in patrimoniul Agilog Agigea SA", ne-a declarat primarul localitatii Cumpana, Mariana Gaju, care a adaugat ca "in 2003 se face punerea in posesie si se observa lipsa acestei suprafete. Mostenitorii au facut sesizari la comisia locala, dar si la Presedintia Romaniei pentru a-si obtine drepturile. Din masuratori a reiesit faptul ca drumurile utilajelor agricole au facut ca aceasta suprafata de teren sa dispara. Am solicitat comisiei judetene de fond funciar rezolvarea situatiei, prin acordarea acestei suprafete din aceeasi sola, pentru ca acest teren este liber. Ni se spune ca urmeaza sa se faca masuratorile, pe baza de protocol, iar daca se constata un plus, comisia de fond funciar Cumpana sa repartizeze suprafata respectiva", a precizat Mariana Gaju.