Fostul presedinte al Romaniei Emil Constantinescu i-a trimis, miercuri, o scrisoare deschisa presedintelui Parlamentului European, Martin Schulz, in care a criticat dur Curtea Constitutionala, presiunile occidentale recente asupra Romaniei si revenirea lui Traian Basescu la Cotroceni, considerand-o ilegitima.
"Modul in care a fost impusa aceasta solutie (revenirea lui Basescu - n. r.) a fost un ‘diktat‘ si el loveste in ceea ce are mai pretios un stat independent si un popor - demnitatea nationala. Revolta mea este accentuata de satisfactia cu care este acum intampinat la Bruxelles rezultatul acestui diktat. Se naste intrebarea: Comisia Europeana si cateva cancelarii occidentale au nevoie de state din Europa Centrala conduse de presedinti servili, santajabili prin dosarele lor de coruptie si prin comportamentul lor?" scrie Emil Constantinescu in documentul remis, miercuri, Ziare.com.
Fostul presedinte a aratat ca, la referendumul de pe 29 iulie, cei 8,4 milioane de oameni prezenti la urne au reprezentat, in realitate, peste 50% dintre totalul cetatenilor, dar listele electorale permanente nu au fost acutalizate niciodata in ultimii 8 ani.
Sursa: www.ziare.com