Alegerile organizate in filiala ieseana a PD l-au adus in fruntea organizatiei pe fostul lider local liberal Dan Carlan. Acesta, in prezent senator PD, a fost ales de 190 dintre delegatii la lucrarile filialei, dintre cei aproximativ 300 prezenti.
Carlan a fost insa criticat la scena deschisa de Adrian Mogos, fost deputat PNL, si de consilierul local Daniel Oajdea. Cei doi au afirmat ca este nerecomandabil ca un parlamentar sa fie si lider al organizatiei judetene a PD, intrucat lipsa de timp l-ar impiedica sa conduca asa cum trebuie filiala. Cele mai importante critici au venit insa din partea unui alt membru al partidului, Carmen Gradeanu, care a adus aminte de datoriile senatorului Carlan la Bancorex, catalogandu-l a fi drept un “senator al tepelor“.
Dan Carlan a refuzat sa comenteze discursurile contracandidatilor sai. “Constat doar ca, daca atacurile la adresa mea au primit doar 9 voturi, intelepciunea democratilor a functionat. In acest moment, am o functie si o legitimitate dupa care am ravnit pana acum“, a spus el.