DeCeNews : Nastase, la prezidiul Congresului PSD

Adrian Nastase va participa la lucrarile Conventiei PSD din 20 aprilie. Din informatiile noastre, fostul premier va sta la prezidiu alaturi de ceilalti fosti presedinti ai partidului, prezenta la sa Conventie fiind unul dintre pasii facuti de Nastase pentru revenirea in politica.
Actualul presedinte al Partidului Social Democrat, Victor Ponta i-a invitat pe fostii presedinti ai partidului, Ion Iliescu, Mircea Geoana si Oliviu Gherman. Alaturi de acestia va sta si fostul lider al partidului, recent eliberat din inchisoare, Adrian Nastase.
Asezarea lui Adrian Nastase in randul celorlalti fosti conducatori ai social-democratilor are si o valoare simbolica, confirmand intoarcerea fostului premier pe scena politicii romanesti, redandu-i acestuia pozitia de lider marcant al PSD.
Adrian Nastase a fost eliberat conditionat eliberat din inchisoare pe 18 martie, dupa ce a executat opt luni de inchisoare in dosarul Trofeul Calitatii, in care a fost acuzat de finantare cu fonduri ilicite a campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale din 2004.