Conducerea Camerei Deputatilor a aprobat alocarea a peste 120 de miliarde de lei vechi pentru achizitiona-rea de noi echipamente electronice, calculatoare si aplicatii specifice, necesare, in cea mai mare parte, desfasurarii Forumului Francofoniei.
O suta de miliarde de lei vechi (10.526.000 RON) vor fi cheltuiti, in urma rectificarii bugetare operate de Guvern si, implicit, a suplimentarii bugetului destinat Camerei, pentru achizitionarea de calculatoare, imprimante, scannere, mode-muri, sisteme de inregistrare audio-video pentru conferinte, switchuri, routere, dar si pentru aducerea la zi a licentelor necesare aplicatiilor de soft. Este vorba de 335 de computere pentru activitatea deputatilor in circumscriptii, 335 de imprimante, cu aceeasi destinatie, 11 scannere (din care 7 pentru grupurile parlamentare si comisiile parlamentare), 10 modemuri sincron/asincron, un switch /router/hub pentru interconectare, un sistem cluster pentru stocare si management de baze de date, 335 de calculatoare pentru plenul Camerei si un sistem de inregistrare audio-video pentru conferinte.

Bani pentru statia de hidrofor si expresoare

Alte 4.500.000 RON vor fi cheltuite de Camera Deputatilor pentru reparatia capitala a punctului termic si a statiei de hidrofor.
Pe langa aceste sume, inca 320.000 RON vor fi cheltuiti pentru dotarea suplimentara a Centrului International de Conferinte cu sisteme de conferinta, instalatii de traducere simultana, videoproiector, calculatoare, imprimante si scannere, masina electrica de spalat pahare, expresoare pentru cafea. (N.N.)