Dupa ce reprezentantii PSD au cerut demiterea reprezentantului prefectural din Tecuci, prefectul a reactionat. Si Alianta a inceput manevra electorala pentru turul al doilea.

Miercuri conducerea PSD Galati cerea prefectului demiterea reprezentantului Prefecturii din municipiul Tecuci pe motiv ca a facut campanie Aliantei D.A. si s-a folosit de masina de serviciu pentru o serie de actiuni cu scop electoral. Intre timp prefectul a reactionat si a dat replica celor din PSD. „Institutia Prefectului din Judetul Galati dezminte declaratiile facute de liderii Partidului Social Democrat cu privire la implicarea unor functionari din aparatul propriu al Prefecturii în campania electorala de la Cosmesti. Potrivit legii Institutia Prefectului are rolul de a organiza alegerile generale sau partiale la nivelul oricarei unitati administrativ-teritoriale din judet. Drept urmare s-a implicat si în organizarea alegerilor partiale pentru desemnarea primarului din comuna Cosmesti. Prin urmare, Gheorghe Dundev, directorul Oficiului Prefectural Tecuci, a fost împuternicit de prefectul judetului Galati, Mihai Capra, sa supravegheze bunul mers al activitatilor organizatorice de la Cosmesti, în vederea desfasurarii celui de-al doilea tur de scrutin, duminica, 6 noiembrie 2005. Asa se explica si prezenta în Cosmesti a autoturismului înmatriculat cu numarul GL-05-GUV, care este masina de serviciu a directorului Oficiului Prefectural Tecuci”, se arata in comunicatul dat de Prefectura Galati. De asemenea, in datele furnizate de reprezentantii Prefecturii, se arata ca prefectul judetului, Mihai Capra, s-a deplasat personal la Cosmesti, marti, 1 noiembrie, pentru a verifica stadiul lucrarilor de reconstructie a caselor distruse de inundatii si modul în care se desfasoara pregatirile pentru organizarea celui de-al doilea tur de scrutin. „Capra a cerut imperativ sistarea distribuirii oricaror ajutoare din partea partidelor implicate în campania electorala, cu exceptia materialelor de constructie pentru sinistrati, pîna la desemnarea primarului si încheierea procesului electoral. Prefectul a solicitat autoritatilor locale din Cosmesti si directorului Oficiului Prefectural Tecuci sa supravegheze atent modul în care se desfasoara campania electorala, iar politiei i-a cerut sa sanctioneze prompt si fara partinire orice încercare de eludare a legii”, se mai spune in comunicatul Prefecturii.

Voturi la schimb cu varza

Mai sint citeva zile pina cind se va desfasura turul al doilea al alegerilor de la Cosmesti si toata lumea se intreaba pe cine vor sprijini partidele care au iesit deja din cursa. Pina la aceasta ora nici una dintre formatiunile eliminate nu a vrut sa faca public numele candidatului pe care il vor sustine. La fel ca si ceilalti lideri politici locali, presedintele Partidului Conservator, Eugen Durbaca, a anuntat ca pina in acest moment nu s-a stabilit pe cine va sprijini formatiunea pe care o conduce in turul al doilea al alegerilor partiale de la Cosmesti. Omul politic a explicat ieri ca este prea devreme sa se vorbeasca despre acest subiect. Mai mult de atit, Durbaca a subliniat ca singurul om pe care il vede in stare sa conduca destinele comunei Cosmesti este candidatul propus de PC. "Pina in acest moment nu s-a decis nimic in interiorul partidului in acest sens. Este prea devreme sa vorbim despre asta", a sustinut Eugen Durbaca. Cu toate acestea liderul conservatorilor a aratat ca PC este dispus sa ajute Alianta D.A. in cursa electorala din Cosmesti, dar in anumite conditii. "Candidatul nostru de acolo a fost abordat de cei care conduc Alianta D.A. Galati, Victor Paul Dobre si Mircea Toader. Omul nostru le-a spus ca ii ajuta in turul doi doar daca ii sprijina la rindul lor sa-si culeaga si sa-si vinda varza", a mai aratat Eugen Durbaca.