Formatiunea politica nascuta la Buzau dupa refuzul organizatiei locale a Partidului Liberal Democrat de a fuziona prin absorbtie cu PD, si-a lansat marti platforma-program.
Fostul lider al PLD Buzau, Lucian Salcutan, a anuntat, in conferinta de presa, faptul ca a fost contactat de mai multi lideri politici din Buzau care i-ar fi vrut pe fostii liberal-democrati in partidele pe care le conduc si a exclus aderarea la o formatiune politica deja constituita, insa nu si colaborarea cu partidele pe proiecte punctuale. "Forta Independenta este o miscare cu caracter politic generata de incapacitatea de reformare interna a partidelor, care are ca obiectiv principal innoirea clasei politice, dar si aducerea in randurile noastre a unor figuri marcante, care altfel ar fi stat departe de razboiul politic actual. Nu suntem un partid politic. Scopul nostru nu este acela de a gasi aderanti imediat in tara, ci acela de a reusi aici, la Buzau, sa aratam ca aceasta miscare poate avea rezultate. Dorim ca miscarea noastra sa porneasca de jos in sus", a spus el
Potrivit lui Lucian Salcutan, in noua miscare politica - Forta Independenta- se afla toate fostele organizatii PLD din judet, cu exceptia filialelor din localitatile Merei si Nehoiu.
Liderul Fortei Independente a adaugat ca miscarea politica pe care a constituit-o luna trecuta va sustine candidati la primariile din judet, dar si oameni in consiliile locale, intrucat scopul principal al miscarii este acela de a promova politica la nivel local.
"Temerile noastre referitoare la modalitatea in care PDL Buzau trateaza fostii membrii PLD s-au adeverit. Fostii membri ai PLD vor avea doar rol decorativ in noul partid", a mai spus Salcutan. In perioada urmatoare, Forta Independenta isi va lansa si sigla sub care va functiona miscarea constituita de majoritatea fostilor liberal-democrati buzoieni, singurii din tara care nu au fost de acord cu fuziunea prin absortie a PLD cu PD si formarea PDL.