Peste 60 de membri fondatori si lideri ai organizatiilor de tineret ale PNL din 16 judete ale Transilvaniei s-au reunit ieri, la Cluj-Napoca, pentru a adopta o rezolutie privind actuala criza din partid. Astfel, reprezentantii liberalilor fondatori si ai organizatiilor de tineret ale filialelor PNL din Transilvania ii cer lui Theodor Stolojan, Valeriu Stoica si Monei Musca sa-si ceara public scuze tuturor membrilor PNL pentru declaratiile facute recent impotriva actualei conduceri a partidului. Acestia s-au desolidarizat de apelul lansat in presa de catre cei trei semnatari si au condamnat maniera prin care acestia incearca sa provoace o dezbatere, intr-un cadru exterior, pentru probleme ce tin de politica interna a PNL.
La randul sau, fostul presedinte al PNL, Radu Campeanu, a declarat ca apelul de la Cluj este binevenit, pentru ca "pune capat actiunilor permanente de lovire a PNL de catre oameni care, din pacate, mai sunt membri ai partidului, dar actioneaza ca dusmani". Campeanu, care este mai radical, a spus insa ca "apelul e prea moderat" si ca "loviturile venite din afara in PNL prin afirmatii de demagogie, de minciuna si de intriga sunt de inlaturat complet". El a adaugat ca "in cazul in care cei trei nu-si vor cere scuze, putem ajunge la necesitatea excluderii lor". Mai mult, Campeanu l-a atacat din nou pe Theodor Stolojan, declarand ca pe vremea lui partidul PNL se transformase intr-un "partid de functionari carieristi".
Totodata, el a afirmat ieri ca Theodor Stolojan nu este un liberal si nu a avut niciodata convingeri liberale. Campeanu, care este primul presedinte al PNL de dupa 1989, a adaugat ca "prezenta lui Calin Popescu-Tariceanu la conducerea partidului este un atu, pentru ca acesta este un liberal, spre deosebire de Stolojan". "Theodor Stolojan este un functionar", a subliniat fondatorul PNL, mentionand ca "nu e si nu a fost niciodata un om politic". El a conchis ca "PNL evolueaza acum cu Tariceanu, este un partid liberal" si a recomandat liberalilor sa sustina aceasta formula. Fostul presedinte al PNL a mai spus ca gestul de luni al celor trei membri ai PNL, Mona Musca, Theodor Stolojan si Valeriu Stoica, este "o tentativa de destabilizare a partidului".

Rebelii accepta discutia in organizatia Bucuresti

Deputatul PNL Mona Musca a declarat miercuri seara ca este "deschisa oricarui dialog", dar ca cei trei semnatari ai apelului lansat luni asteapta un raspuns din partea conducerii PNL. Musca a spus, in replica la decizia PNL Bucuresti de a-i chema pe cei trei la filialele de sector de care apartin pentru a da explicatii in privinta apelului pe care l-au lansat luni, ca, in mod normal, ar fi trebuit sa primeasca "un raspuns din partea conducerii" si apoi sa se discute cu colegii din organizatii.
Referitor la verificarea de catre CNSAS a demnitarilor PNL, fostul ministru liberal a subliniat ca nu are nicio problema din acest punct de vedere si ca va solicita sa-i fie publicat integral dosarul de la Colegiu, "daca acesta exista, indiferent daca va fi vorba de un dosat de urmarit sau de informator al Securitatii". La randul sau, fostul presedinte liberal Valeriu Stoica a declarat ca asteapta, pana la inceputul lui septembrie, un raspuns din partea conducerii PNL, vizavi de apelul lansat luni, si a adaugat ca discutia cu colegii liberali din sectorul 5, decise de conducerea partidului, va fi una amiabila.
In legatura cu verificarea dosarelor liberalilor de la CNSAS, Stoica a spus ca nu are o problema in acest sens. ßi consilierul prezidential Theodor Stolojan a anuntat ca asteapta ca PNL sa raspunda apelului lansat luni, dar si sa se hotarasca asupra procedurii de a discuta cu el, Mona Musca si Valeriu Stoica, intrucat aceasta se schimba de la o zi la alta.