Delegatiile tarilor participante la Festivalul International de Folclor au fost primite la sediul CJ de conducerea acestei institutii.

Intreg orasul a rasunat, timp de citeva zile, de muzica ce s-a auzit de pe esplanada Casei de Cultura, de la Festivalul International de Folclor. Ieri delegatiile tarilor participante la evenimentul international au fost primite de conducerea Consiliului Judetului. Presedintele CJ, Eugen Durbaca, si vicepresedintele acestei institutii, Eugen Chebac, au petrecut citeva minute bune in compania tinerilor veniti anul acesta la prima editie a Festivalului. "Apreciez foarte mult activitatea dumneavoastra. Mi-au placut toate ansamblurile care au evoluat pe scena acestui festival si in mod special Serbia si Georgia", a precizat presedintele CJ, Eugen Durbaca. Acesta a avut cuvinte de lauda si la adresa celor care au organizat prima editie a Festivalului International de Folclor. "Este un inceput destul de bun aceasta prima editie. Sint convins ca la anul va fi un festival mult mai bun decit cel din acest an. Orice inceput este unul timid, dar sint convins ca la anul vor fi mult mai multe ansambluri. Ca organizare am tras concluzia ca spatiul de acum nu va permite sa evoluati asa cum trebuie, dar va promit ca anul viitor vom gasi solutia adecvata astfel incit ceea ce vreti sa aratati publicului galatean sa beneficieze si de un spatiu mult mai mare. Va felicit pentru ca evolutia dumneavoastra a fost extraordinara si pentru ca ati dat o pata de culoare serbarilor Zilei Marinei din acest an", a mai spus Eugen Durbaca.

Superlative

Si vicepresedintele CJ, Eugen Chebac, si-a exprimat admiratia pentru trupele care au evoluat pe scena festivalului, delegatia Georgiei fiind cea care a atras atentia cel mai mult atit galatenilor, cit si oficialitatilor. "In numele CJ si al meu personal vreau sa va felicit pentru prestatia avuta in cadrul acestui schimb cultural. Acum vom fi mult mai uniti pentru ca in cadrul programelor transfrontaliere se incurajeaza schimburile culturale. Vreau sa va spun ca va bucurati, in orasul Galati, de o mare apreciere. Spun asta pentru ca publicul galatean v-a apreciat in fiecare seara", a mai spus Eugen Chebac. In ceea ce priveste cheltuielile pentru acest eveniment, Eugen Chebac a asigurat o continuitate a acestui obicei. "Niciodata ce cheltui pentru cultura nu este scump, pentru ca aceasta este tot ce ne uneste", a incheiat Eugen Chebac.

Atentii

Delegatiile primite de conducerea CJ au adus acesteia mici atentii cu specificul zonelor din care provin. De la papusi ucrainene la albume foto din Bulgaria, toate s-au bucurat de aprecierea conducerii judetului. Delegatia Bulgariei i-a daruit presedintelui CJ un clopotel, explicatia fiind una care a stirnit risete in rindul asistentei: "Cu el sa va chemati supusii la ordin", a fost explicatia sefului delegatiei tarii vecine. La rindul lor oaspetii au primit obiecte traditionale: cite o oala de lut, o papusa imbracata in straie populare, un tablou si cite o masca facuta de mesterul Paul Buta.