Inlaturarea a trei dintre consilierii presedintelui Consiliului de Administratie al SC LDP a generat discutii in sedinta extraordinara de ieri a Consiliului Judetean Dolj. Acelasi lucru s-a intamplat si in ceea ce priveste demisia lui Liviu Glavan din fruntea Protectiei Plantelor.

Grupul PD-L din Consiliul Judetean Dolj a cerut in sedinta desfiintarea celor patru posturi de consilieri pe motiv ca rostul lor nu este de inteles, indeosebi in vremuri de criza. Unul dintre acesti consilieri era soferul presedintelui Consiliului de Administratie al SC Lucrari de Drumuri si Poduri (LDP) Dolj, altul avea "cunostinte PC", ultimii doi avand studii superioare.
"Va propun sa desfiintam aceste posturi pentru ca nu le gasim rostul. Nu vad nici macar ca ar fi necesar sa aiba sofer si masina", a ridicat consilierul Brezniceanu problema. Cum nu se pot "rade" atat de repede atatea posturi de consilieri importanti, a fost facuta alta propunere de consilierul Diaconeasa, aceea de a pastra "unul sau doi". In finalul acestui punct de pe ordinea de zi, cei 32 de consilieri prezenti au votat astfel propunerea PD-L de a desfiinta posturile de consilieri, platiti cu cate 1.400 de lei, si propunerea PSD de a pastra unul singur: 14 voturi pentru desfiintare, 18 impotriva, in timp ce propunerea PSD, sustinuta de consilierii PNL, a trecut cu 18 voturi pentru si 14 impotriva.

Liviu Glavan, cu sabia deasupra capului

Raportul voturilor in consiliu s-a pastrat si in momentul in care a fost pusa in discutie demisia lui Liviu Glavan din fruntea societatii Pro Plant Prest Impex SRL, fosta directie de Protectie a Plantelor. Potrivit unui raport, numai in ultimul exercitiu financiar SRL-ul a inregistrat pierderi de 349.554 de lei, fiind pe minus in fiecare an.
"Consideram ca este momentul ca domnul Glavan sa isi dea demisia", a propus consilierul PD-L Stefan Stoica, numai ca initiativa pedelistilor a fost respinsa cu aceleasi 18 voturi PSD plus PNL, in sedinta luandu-se hotararea sa fie pastrata actuala conducere pana la sfarsitul primului semestru al anului. Liviu Glavan a tinut prima pagina a ziarelor de mai multe ori anul trecut, dupa ce s-a aflat ca a luat 50.000 de lei din banii societatii pe care o conduce si i-a bagat intr-un fond de investitii fara aprobarea Consiliului de Administratie, cand a retras 83.000 de lei fara nici un document justificativ ori cand a cumparat in noiembrie 2007 un SUV de 25.000 de euro din banii directiei, cu care sa faca "agricultura". Directia de Protectie a Plantelor din subordinea CJ a fost transformata in societate comerciala cu capital al CJ pentru a o face profitabila.

Bugetul, suplimentat

Bugetul pe anul 2009 al judetului Dolj a fost aprobat ieri cu o suplimentare "de ultima ora" de 1,83 milioane de lei a banilor destinati centrelor medico-sociale din judet, ajungandu-se la un total de 2,56 milioane de lei. Bugetul pe anul in curs al Doljului totaliza 196 de milioane de lei, reprezentand o suma cu 11% mai mare decat in 2008. Principalele directii ale finantarilor in 2009 sunt Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului si centrele de asistenta sociala a persoanelor cu handicap, programul "Laptele si cornul" pentru elevii claselor I-VIII din invatamantul de stat si pentru copiii prescolari din gradinitele de stat, precum si pentru cheltuielile aferente invatamantului special si centrelor de asistenta educationala. 75 de milioane de lei sunt destinate investitiilor, dintre care 19 milioane sunt prevazute pentru modernizarea Aeroportului. 14,3 milioane de lei au ca destinatie cofinantarea unor proiecte de reabilitate a unor drumuri judetene, pe lista de investitii regasindu-se si statiile de epurare a spitalelor din Leamna si Melinesti, terminarea lucrarilor la Muzeul Olteniei, catedrala din cartierul Craiovita Noua din municipiu sau Biserica Basica.