Victor Ciutacu publica in Jurnalul National un articol intitulat "Basescu a cantat live scufundarea pe puntea Titanicului", pe care il puteti citi in continuare.
"Vorbesc si scriu de vreun an ca televizorul: Romania urmeaza, pas cu pas, traseul economic dramatic al Argentinei in relatia de trista amintire cu FMI. Zi de zi, ceas de ceas, constat fara pic de placere ca realitatea ma confirma. Pentru ca nu sunt neam de grec si nici nu vreau sa ma apuc de predictii pe bani, m-am gandit ca, daca tot facem o noua Constitutie, e bine sa schimbam numele tarii. Nici macar nu mai e nevoie sa recunoastem datoriile externe, facute pe alt S.A. intrat in lichidare. Sa fie Argentinos Juniors!
Pentru ca, oricate asigurari ne-ar da in direct presedintele Romaniei, oricate amenintari ar profera in direct la adresa clasei politice si a sindicatelor, oricat ar latra la televiziunile subminatoare, 25% din salariile de la stat, 15% din pensii si ajutoare de somaj, totul in minus, inseamna inceputul oficial, dar nerecunoscut, al falimentului de stat. Iar refuzul agresiv al remanierii si desfiintarea intregului sistem al subventiilor si impozitarea drastica a veniturilor suplimentare ale angajatilor din sistemul public (adica desfiintarea cotei unice), in genunchi in fata functionarilor scrobiti ai FMI, denota disperarea unor iresponsabili care se agata strans de manerele fotoliilor ocupate si dau foc holdelor inainte sa paraseasca teritoriile invadate.
Poate ca, in acest context de nebunie oficializata la televizor de insusi presedintele statului, insensibil la tragedia oamenilor care-i platesc salariul si lafaiala, n-ar fi deloc lipsita de interes mentiunea ca, dupa Revolutie, toate intelegerile cu FMI (alea putine) s-au semnat de guverne romanesti din care Traian Basescu a facut parte sau pe care le-a pus el. Poate ca, undeva, candva, cartile de istorie ne vor lamuri si de ce."