Presedintele executiv al PLD, Gheorghe Flutur, a apreciat vineri ca in aceasta vara PSD va incerca "sa vopseasca in rosu PNL", aratand ca s-a ajuns ca nici macar ficusii din biroul premierului sa nu fie mutati fara acordul PSD, transmite corespondentul Mediafax.
Flutur a spus, intr-o conferinta de presa, ca in Romania exista acum "o guvernare de troc", in care "PSD incearca sa-si rezolve probleme punctuale pentru electoratul sau".
El a spus ca PNL si Cabinetul Tariceanu au ajuns "captivii PSD" si ca in aceasta vara PSD va incerca sa vopseasca in rosu PNL, adaugand ca a fost creata o functie de "super-prim-ministru" pentru presedintele PSD, Mircea Geoana. "Astazi PNL nu muta nici ficusii din biroul primului-ministru fara aprobarea PSD", a spus Flutur.
El si-a aratat scepticismul ca proiectele sociale pe care PSD vrea sa le promoveze vor putea fi puse in practica, aratand ca bugetul de stat pentru 2007 a fost construit "pe alta filosofie: decat cere PSD".
"Cred ca speranta de viata a Guvernului Tariceanu II este de trei-cinci luni, pana la alegerile europarlamentare", a spus Flutur. El considera ca PNL trece printr-un "moment de duplicitate", deoarece "de la 7.00 la 15.30 guverneaza cu socialistii, iar dupa-amiaza face pol de dreap-ta cu Milut si Emil Constantinescu". (D.P.)