Editorialistul de la "Gandul" nu stie daca dezbaterea a convins pe cineva sa se duca la vot sau a schimbat optiuni electorale. A fost un bun exercitiu pentru confruntarea din turul al doilea, cand, datorita faptului ca finalistii sunt foarte apropiati in toate sondajele, presedintele se va alege probabil la televizor. Vom vedea atunci un cu totul si cu totul alt show. Prestatia de vineri a lui Mircea Geoana a fost caracterizata de Negrutiu ca onorabila, dupa modelul Obama.
Mircea Geoana a tacut cel mai bine. A invatat, in acesti ultimi ani, sa nu se mai arunce, sa astepte, sa evite confruntarea si subiectele incomode. A avut o prestatie onorabila, reusind sa urmeze exact partitura scrisa de consilieri (sa nu se certe, sa nu loveasca, sa se fereasca de orice intrebare directa), dar strategia aceasta a dat si o senzatie de produs de studio de televiziune, creat prin repetitii in fata oglinzii.
S-au simtit raspunsurile repetate si rasrepetate cu consilieri romani si americani. A fost candidatul cu cele mai multe hartiute si biletele, pe care, din timp in timp, i le aduceau Victor Ponta, Liviu Dragnea sau Iulian Iancu. Din acest punct de vedere, Mircea Geoana si-a pregatit confruntarea cel mai atent si s-a pregatit cel mai bine (consilierii spun ca, in ultimele saptamani, s-a uitat obsesiv la casete cu Obama, din timpul dezbaterilor electorale din Statele Unite).
"Studiul intens" s-a vazut cel mai bine la inceputul intalnirii, cand Crin Antonescu a sarit calul acuzandu-l in mod populist de demagogie (plange pe umerii pensionarilor, in timp ce cumnatul lui, Ionut Costea, ia o leafa lunara de la o banca de stat de peste 20.000 de euro pe luna). Geoana nici macar n-a clipit: s-a eschivat aruncand el o intrebare catre Crin Antonescu, liberalul care acuza lefuri mari, la care acesta s-a grabit sa raspunda, in loc sa insiste ca Geoana sa dea el explicatii pe acest subiect sensibil. Singurul moment in care Mircea Geoana a trebuit sa fie spontan, a fost atunci cand a vorbit de soacra. Intrebat ce fapta buna a facut in viata, Mircea Geoana a spus: "Fapta buna e ca n-am dat-o afara din casa pe soacra-mea, dupa cate s-au spus despre ea - o mama admirabila care a crescut 7 copii orfani".