Angajatii Directiei Generale a Finantelor Publice Olt au iesit ieri din nou in strada. Protestatarii sunt nemultumiti de nivelul si de modalitatea acordarii stimulentelor.

Nou protest spontan la Finante. Angajatii Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Olt, Administratia Finantelor Publice Slatina au iesit ieri din nou in strada. Dupa ce saptamana trecuta, timp de doua zile, angajatii DGFP Olt au fost in greva, ieri acestia au declansat din nou un protest spontan. Aproximativ 180 de protestatari s-au adunat in fata Palatului de Finante Olt. Nemultumirile acestora sunt nivelul si modalitatea acordarii stimulentelor, dar si reducerea salariilor cu mai mult de 50 la suta. Acest protest nu este o actiune organizata de sindicat, ci de salariatii DGFP Olt, care la ora 8.30 erau deja stransi in interiorul cladirii pentru a demara protestul. Potrivit liderului sindicalistilor de la DGFP Olt, angajatii sunt nemultumiti de ceea ce s-a repartizat de la Bucuresti. "Angajatii au luat initiativa pentru ca sunt total nemultumiti de ce s-a repartizat de la Bucuresti si au decis sa protesteze in continuare. Este un protest spontan. Acestia sunt nemultumiti de sumele alocate. S-a alocat aproximativ 30% din fondul constituit, adica aproximativ 200 de lei de persoana net. Din cate stiu, nu functioneaza nici un ghiseu. Mi se pare ca ministerul tergiverseaza special pentru a nu acorda aceste stimulente. Reprezentantii nostri au iesit din negocieri, dar oamenii sunt nemultumiti. Din punctul de vedere al organizatiei sindicale, au fost declarate procedurile tehnice pentru declansarea grevei generale", a declarat Florin Monea, liderul sindicalistilor de la DGFP Olt.

Din 200 de lei impozabili vor ramane cu 100 de lei

Salariatii DGFP Olt spun ca din cei 200 de lei acordati, care sunt impozabili, vor ramane cu 100 de lei. Acestia mai spun ca salariile pe care le primesc nu le ajung decat pentru intretinere. Angajatii DGFP Olt sunt nemultumiti de cuantumul stimulentelor care li s-au acordat. Potrivit Paulei Jerdea, una dintre angajatele de la Finantele oltene, este imposibil sa traiesti cu acesti bani pe luna. "Nu suntem multumiti de cuantumul stimulentelor care ni s-au acordat. Nu stiu de ce s-au schimbat regulile in timpul jocului. Ce stimulente sunt astea de 200 de lei? Am salariu 700 de lei. Lucrez de aproximativ 21 de ani si voi avea 800 de lei pentru ca sunt impozabili cei 200 de lei. Este imposibil sa traiesti cu acesti bani pe luna. Mai vor si performanta! Criteriile de performanta le-au introdus acum, in momentul asta. Nu ne vom opri pana cand aceasta situatie nu se va rezolva, insa am un sentiment de durere si de neputinta pentru ca nu stiu daca vom rezolva ceva. Se pare ca suntem singuri sau aproape singuri", a declarat inspector Paula Jerdea, angajata in cadrul DGFP Olt.
La sfarsitul saptamanii trecute, sute de angajati din sistemul bugetar oltean au iesit in strada, nemultumiti de taierile salariale, dupa ce executivul a aplicat masurile de austeritate. Printre cei care au protestat s-au numarat angajati ai DGFP Olt, ai Administratiei Finantelor Publice Slatina, Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale Olt si Inspectoratului Teritorial de Munca Olt. Protestatarii s-au declarat nemultumiti de faptul ca le-au fost micsorate salariile cu mai mult de 50 la suta.