Semnalul dat de liderii de la centru ai Aliantei D.A. a fost luat in serios de organizatiile locale. Dupa ce Radu Berceanu, vicepresedinte PD, a declarat ca toti cei numiti in functii inainte de alegeri vor fi schimbati, pentru a se asigura punerea in aplicare eficienta a programului de guvernare, filiale ale PNL si PD au anuntat sistarea inscrierilor.
Motivul il reprezinta incercarea de a stopa venirea in cele doua partide a unor oameni care, fara sa adere real la vreuna dintre doctrine, incearca doar sa-si pastreze functiile primite.
In acest sens, PNL Caras-Severin a hotarat sistarea inscrierii in partid, pe o perioada de sase luni, pentru fostii membri ai altor partide, exceptie facand tinerii sub 25 de ani.
Pentru a stopa cererea de inscrieri in PNL, deputatul Titu Gheorghiof a dat un moratoriu prin care cere oprirea inscrierilor in partid timp de sase luni, moratoriu care a intrat in vigoare de vineri seara. “Nu am interzis complet inscrierile, pentru ca sunt si persoane care se inscriu in partid pentru ca asa simt, nu pentru a ocupa o anume functie. Nu vor fi insa primite in partid persoane despre care aflam ca doresc sa vina la noi numai pentru a-si pastra o anumita functie sau pentru a pune mana pe una. Nu dorim sa-i primim pe oportunisti in randurile noastre, nu vrem sa devenim portul navelor naufragiate“, a explicat Gheorghiof.

Moratoriu de sase luni

Aceeasi atitudine au adoptat-o si filialele PD si PNL Mehedinti. Vicepresedintele PNL Mehedinti, Constantin Saceanu, a declarat ca inscrierile in filialele PNL si PD au fost sistate pe o perioada de sase luni, in scopul blocarii intentiilor unor conducatori de institutii descentralizate de a migra spre partidele aflate la guvernare.
Constantin Saceanu a precizat ca aceasta masura este necesara pentru realizarea in teritoriu a programului de guvernare. El a adaugat ca este nevoie de oameni devotati doctrinei liberalo-democrata, cu stabilitate in aceste formatiuni politice. “Deja si-au manifestat cativa traseisti politici dorinta de a veni spre noi. Le vom spune, in continuare, nu, fiindca stim ca vor sa-si protejeze doar functia si nu au nici un fel de legatura cu ideile liberale sau democrate“, a mentionat Constantin Saceanu.
La randul sau, presedintele interimar al PD, Emil Boc, a declarat ieri ca le va propune colegilor sai din Biroul Permanent National sa nu accepte in randurile partidului nici un sef de directie descentralizata care vrea sa se mentina in functie. Boc a adaugat ca nu doreste ca peste patru ani sa vina functionarii si sa spuna ca nu au putut aplica programul de guvernare din cauza sefilor de directii care au fost numiti in functii de PSD.