Presa: Finul lui Mircea Geoana, deputatul Florentin Gust, se intoarce in PSD si voteaza motiunea de cenzura.

"Tradator este Boc care cedeaza in fiecare zi cate ceva, santajat de UDMR"
Finul lui Mircea Geoana, deputatul Florentin Gust, pare a nu se mai simti bine in PDL, partid in care si-a anuntat inscrierea in urma cu o aproape doua luni, si pune umarul alaturi de USL la daramarea guvernului Ungureanu. Potrivit unor surse parlamentare, Gust se va intoarce in PSD.
Gust a declarat pentru gandul ca va vota motiunea de cenzura, deoarece nu este de acord cu hotararea luata de Guvernul Ungureanu in privinta UMF Targu Mures.


"Voi vota motiunea de cenzura dintr-un motiv foarte simplu, cred ca s-a lasat foarte mult pentru UDMR faptul ca in urma cu trei saptamani guvernul Ungureanu a acceptat sa se faca o facultate in limba maghiara. Este un compromis prea mare. Ba mai mult eu nu vreau ca ai mei nepoti si copii sai sa spuna peste 30 de ani, sa nu uitam declaratia lui Peter Kovacs care a spus ca in 30 de ani intr-o regiune din Romania se va vorbi limba maghiara", si-a explicat decizia Gust.
El a facut apel la colegii din coalitia de guvernare sa participe la aceasta decizie si la "jocul pervers facut de UDMR". Deputatul a spus ca guvernul Ungureanu face greseli prea mari pentru viitorul Romaniei.
"Cu toate ca premierul Ungureanu este un tip destul de bine privit pe scena politica, greselile pe care si le asuma sunt prea mari pentru aceasta perioada si viitorul Romaniei", a declarat pentrugandul deputatul PDL.
El a precizat ca nu este vorba de tradare si ca vinovat de tradare se face presedintele PDL, Emil Boc, care cedeaza in fiecare zi ceva UDMR.
"Sunt foarte multi colegi de la putere care gandesc la fel si sper sa aiba curajul sa voteze motiunea de cenzura. Nu este vorba de tradare. L-am vazut ieri pe domnul Boc care vorbea de tradatori. Pai tradator este domnul Boc care este in inima Transilvaniei si a Ardealului si care, practic printr-un santaj pe care UDMR il face la adresa PDL, el ca presedinte cedeaza, cedeaza, cedeaza in fiecare zi cate ceva. Lucrul acesta trebuie oprit pentru ca nu este vorba de tradare. Unii oameni au si pareri, cred ca domnul Boc nu intelege asta", a subliniat Florentin Gust.
Deputatul a spus ca nu este ingrijorat de faptul ca va fi dat afara din PDL dupa aceasta declaratie, deoarece el iese din politica cu constiinta curata, pe cand altii ies cu "buzunarele pline".
Motiunea de cenzura a USL se va dezbate vineri, iar pentru a fi adoptata are nevoie de votul a 231 de parlamentari.