La o serbare campeneasca, pe Valea Gurghiului, in judetul Mures, la care a venit si presedinte PSD Mircea Geoana, liderii locali ai partidului au impartit mii de carti postale cu mesajul "Mircea Geoana presedinte".
Membrii si simpatizantii PSD care l-au insotit pe Mircea Geoana la Festivalul Vaii Gurghiului au impartit carti postale pe care scria: "Mircea Geoana, presedinte".
"Stiam ca vine domnul Geoana si ne facem fiecare treaba. Ca sarcina, ca initiativa, fiecare a pornit, avem grupurile noastre, discutam cu lumea, oferim pliante, spunem de ce Mircea Geoana e candidatul nostru la presedintie", a declarat Zaharia Muresan, vicepresedinte PSD Sangeorz de Padure.
Mircea Geoana a facut o baie de multime la serbarea campeneasca din Mures in timp ce sustinatorii sai imparteau fluturasi cu chipul sau, pentru a se asigura ca liderul PSD va fi votat de locuitorii zonei.
Tonul l-a dat cu mai mult timp in urma Traian Basescu. De exemplu, presedintele in exercitiu, desi nu si-a anuntat inca candidatura la alegerile prezidentiale, aflat la Arad weekend-ul trecut, a facut obisnuita baie de multime, in timp ce oamenii lui se asigurau ca toata lumea are macar un calendar din care sa le zambeasca Traian Basescu.
Marian Melinte, secretar executiv PSD Arad, declarase la 25 august: "Nu mi se pare normal ca presedintele Romaniei sa-si faca campanie electorala in afara momentului de campanie electorala si in acelasi timp nu mi se pare normal ca institutiile statului sa fie implicate in aceasta campanie electorala".