In masura in care vor avea loc anticipatele, Partidul Social Democrat a realizat o noua strategie care ar putea duce la castigarea alegerilor. Noua strategie cere implicarea mai accentuata a organizatiilor de femei si tineret in activitatile politice si sociale, tema discutata la Constanta in prezenta senatorului Cristian Diaconescu, purtatorul de cuvant al P.S.D., si a Iasminei Parvulescu, vicepresedintele la nivel central al organizatiei de femei al fostului partid de guvernamant. Conform declaratiilor senatorului Diaconescu, la nivel central nu se cunoaste mai nimic din activitatea Organizatiei de Femei si a celei de Tineret, comunicarea acestora cu centrul fiind oarecum deficitara.
Astfel, se impune o politica a oamenilor in care membrii PSD ar trebui sa fie mai aproape de oameni sau chiar in mijlocul acestora. Diaconescu a subliniat faptul ca PSD a initiat o campanie in care juristii, avocatii si alti membrii "cu carte" vor incerca sa rezolve problemele cu care se confrunta populatia. "Tinerii si femeile din partid ar trebui implicati si in alte activitati decat in cele legate de lipirea afiselor sau in organizarea unor evenimente mai speciale", a declarat Iasmina Parvulescu. Aceasta a solicitat femeilor din PSD Constanta mai multa implicare in activitatea politico-sociala, dar inainte de toate a subliniat faptul ca trebuie solidaritate in tot ceea ce inseamna problematica sociala. Organizatia de Femei PSD Constanta se poate lauda deocamdata cu un fotoliu de primar si trei scaune de consilier.

Cristian Diaconescu: "Zvonurile privind demiterea lui Nastase sunt nesigure"

In alta ordine de idei, desi de la centru au fost afirmate ipoteze potrivit carora presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase si Dan Ioan Popescu ar putea fi eliminati din structurile PSD, zvonurile au fost declarate ca fiind "nesigure", de purtatorul de cuvant al partidului, Cristian Diaconescu. Cristian Diaconescu a evitat sa dea un raspuns clar, declarand ca singurii care pot lua o astfel de decizie sunt liderii PSD, dar numai dupa ce justitia si-a spun cuvantul. "Nu putem lansa zvonuri despre aceasta tema. Problema va fi discutata in structurile PSD, dar cred ca mai intai justitia ar trebui sa dea o solutie legata de acest subiect", a subliniat Dicanescu. Cu atat mai mult cu cat, potrivit purtatorul de cuvant al PSD, justitia din Romania este politizata in proportie de 70%. De mentionat ca in cursul acestei saptamani va avea loc o intrunire a liderilor filialelor PSD, unde, pe langa alte probleme va fi discutata, de asemenea, si cea privind demiterea lui Adrian Nastase si a lui Dan Ioan Popescu.