Presedintele Traian Basescu a afirmat, vineri, la o intalnire cu autoritatile locale la Botosani, ca daca fratele sau mai intra intr-o firma dubioasa s-ar putea sa nu mai candideze.
"Daca fratele meu se mai baga intr-o firma din asta dubioasa s-ar putea sa nu mai candidez", le-a spus razand Basescu participantilor la intalnirea de la Botosani cu autoritatile locale.
Presedintele Romaniei Traian Basescu a adaugat ca este extrem de greu sa se apere de "propriul frate".
"De dusmani te poti apara, dar este extrem de greu sa te aperi de propriul frate", a spus Basescu.
El a asigurat ca abia joi seara a aflat despre asocierea dintre fratele sau Mircea Basescu intr-o firma cu fiica lui Aurel Cazacu, director in cadrul Ministerului Economiei, si cu alti oameni de afaceri.
"Sa fiti siguri ca eu azi-noapte am aflat despre intrarea lui in aceasta firma", a spus Basescu.
Intrebat daca ii afecteaza imaginea, presedintele a raspuns: "Nu mi-e de imagine. Ma afecteaza ca om, pur si simplu. Putea sa-mi spuna si i-as fi spus sa nu o faca".
Presa a relatat despre aceasta firma, Defense, Security and Intelligence CO - Desintco SRL, sugerand ca ar putea fi implicata in diverse contracte militare si ca ar fi un conflict de interese, dat fiind ca presedintele Romaniei conduce Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT).