Guvernul a aprobat programul national multianual, pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale in randul femeilor manager din sectorul intreprinderilor mici si mijlocii, bugetul alocat programului, pentru anul acesta, fiind de 405.000 de lei.
Programul, care ofera sprijin pentru dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale femeilor, a fost aprobat prin decizia presedintelui Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii nr. 58/09.04.2009, odata cu publicarea in Monitorul Oficial nr. 268 din 24.04.2009.
Obiectivul programului national multianual pe perioada 2005 - 2011 pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale in randul femeilor manager din sectorul intreprinderilor mici si mijlocii este constituit de promovarea unui sistem de informare si instruire, care sa faciliteze mobilitatea femeilor pe piata fortei de munca si dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale acestora in scopul implicarii lor in structuri economice private, in contextul problemelor legate de mentinerea echilibrului dintre obligatiile familiale si cele profesionale si al prejudecatilor existente la nivel local.

Programul se va derula in trei etape

Beneficiarii eligibili ai programului, pentru dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale femeilor sunt persoanele de sex feminin, cu cetatenie romana si care indeplinesc, la data depunerii formularelor de inscriere, urmatoarele criterii de eligibilitate: varsta peste 18 ani, precum si definitivarea, cel putin, a studiilor medii. De asemenea, beneficiarele trebuie sa fie inscrise la activitatile prevazute in program, pe baza formularelor de inscriere corespunzatoare.
Programul se va derula in trei etape. Prima constituie elaborarea si publicarea brosurilor, a doua consta in organizarea campaniei de informare "Zilele femeilor intreprinzator", avand ca tematica asistenta oferita de Uniunea Europeana IMM-urilor, competitivitatea acestora si cultura antreprenoriala, in timp ce a treia etapa consta in organizarea si desfasurarea de cursuri de pregatire antreprenoriala, pe durata a cinci zile.
Oficiul Teritorial pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (OTIMMC) demareaza implementarea Programului in termen de cinci zile lucratoare de la data publicarii acestuia in Monitorul Oficial al Romaniei. In perioada cuprinsa intre 5.05.2009, ora 9.00, si 11.05.2009, ora 20.00, solicitantii pot completa si transmite on line formularul de inscriere, conform aplicatiei software, care va fi disponibila pe pagina web a institutiei, la adresa www.animmc.ro.