Liberalii isi dau afara din partid oamenii din institutiile statului pe motive disciplinare, obligandu-i practic pe acestia sa se reorienteze, intr-un viitor apropiat, catre constructia politica a lui Stolojan si Stoica. Directorul Agentiei SAPARD Constanta, Mircea Solomon, a fost dat afara din PNL, la fel ca si Directorul Societatii Nationale de Imbunatatiri Funciare Timis, Ionel Patrichi.
Decizia excluderii lui Solomon a fost luata miercuri seara in sedinta Biroului Executiv Municipal al PNL Constanta, acesta fiind acuzat ca "a adus prejudicii de imagine" partidului. Presedintele filialei locale a PNL Constanta, Constantin Matei, a declarat pentru NewsIn ca Solomon a fost exclus din partid cu 12 voturi pentru si doar o singura abtinere. Directorul Agentiei SAPARD Constanta a fost prezent la sedinta dupa mai multe invitatii, trimise de conducerea municipala a partidului, la care nu a raspuns, motivand ca este in concediu medical sau de odihna.
Mircea Solomon a fost acuzat ca "a adus prejudicii de imagine partidului, dupa ce, in ultimul an, au existat mai multe reclamatii privind modul in care isi desfasoara activitatea in fruntea Agentiei SAPARD. Solomon a fost implicat, anul trecut, si intr-un scandal. La Vatra Dornei, la consfatuirea de sfarsit de an a directorilor SAPARD din tara, a tras mai multe focuri de pistol in aer, fotografiile facute de colegi fiind trimise presei centrale si locale. Impotriva lui nu s-a luat atunci nicio masura, surse din SAPARD sustinand ca Solomon este un apropiat al unuia dintre directorii generali adjuncti ai Agentiei SAPARD Romania.

Nucleu pro-Stolojan si la Constanta

Potrivit presedintelui organizatiei municipale a PNL Constanta, Constantin Matei, directorul Agentiei regionale SAPARD a respins acuzatiile si a spus ca nu va parasi barca liberalilor. Liderul PNL Constanta sustine ca are informatii conform carora Mircea Solomon va merge alaturi de deputatul PNL Mircea Iustian, care sprijina platforma liberala a tandemului Stolojan-Stoica si care s-ar pregati sa inchege un nucleu de sprijin la Constanta. Presedintele organizatiei judetene a PNL Constanta, deputatul George Dragomir, a declarat la randul sau ca activitatea lui Mircea Solomon in fruntea Agentiei regionale SAPARD este verificata de Corpul de Control al Ministerului Agriculturii, urmand ca ministrul liberal Gheorghe Flutur sa ia masuri in functie de rezultatele care ii vor fi prezentate.

Fara sprijin politic

In cealalta parte a tarii, directorul Societatii Nationale de Imbunatatiri Funciare Timis, Ionel Patrichi, a fost demis din functie, pe motiv ca nu mai este membru al PNL Timis, si ca atare i s-a retras sprijinul politic de catre partidul in cauza.
In locul sau, conducerea filialei liberale l-a propus pe Cantemir Parva, consilier judetean si un apropiat al prefectului Ovidiu Draganescu.
Patrichi, ce detine si el un mandat de membru al CJ Timis, acuza PNL de "trafic cu functii", iar pe prefect (fost liberal) de "implicare politica" in luarea acestei decizii.
"Totul mi se trage de la dizidenta mea fata de actuala conducere a filialei PNL si de la ranchiuna pe care mi-o poarta actualul "prim-secretar" al judetului", a afirmat Patrichi, care va da in judecata conducerea SNIF Bucuresti.
"Atat pot sa-mi reprosez: ca am muncit ca un fraier. In ultimele zece luni, SNIF Timis a avut profit de sapte miliarde de lei vechi. Se vede ca munca nu e apreciata in Romania, ci doar slugarnicia politica", a completat acesta.