AmosNews: Crin Antonescu, uimit de acuzația pe care i-a adus-o fostul ministru al Internelor, Ioan Rus

Presedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat la Antena3 ca este surprins de acuzatia pe care i-a adus-o fostul ministru al Internelor, Ioan Rus, conform careia ar fi exercitat presiuni asupra sa pe tema referendumului.
"Nu am o explicatie pentru o astfel de afirmatie! Dezmint categoric cea mai mica discutie privata cu atat mai mult oficiala cu Ioan Rus", a declarat Crin Antonescu, la Antena3.
Antonescu a susținut ca nu a facut presiuni asupra lui Ioan Rus nici la telefon si nici in presa pe acest subiect.
Ministrul de Interne, Ioan Rus, a demisionat. Acesta a motivat ca s-au facut presiuni asupra sa. Totodata si Victor Paul Dobre, ministru delegat pentru Administrație si-a inaintat demisia din solidaritate cu Ioan Rus.
Alegerile locale au fost bine organizate. La foarte scurt timp s-a organizat referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu. Prin efortul tuturor institutiilor, aceste liste au fost curatate. Dupa acest referendum, CCR ne-a cerut date privitor la aceste liste si a cerut lamuriri cu privire la precizia cu care au fost furnizate anumite date. Asupra mea si a MAI s-au exercitat nenumarate presiuni, nenumarate discutii si aprecieri, incepand cu Traian Basescu si terminand cu Crin Antonescu. Acest lucru este complet inacceptabil. Limitele demnitatii mele le stabilesc singur. Eu sunt un politican onest si corect si din acest motiv mi-am inaintat demisia de onoare.(...) Sper ca cei care vor veni dupa mine sa nu fie implicați in batalii politice, a declarat Rus.