Aproximativ 100 de politicieni din Uniunea Europeana, dar si oameni de afaceri, condusi de vicepresedintele Parlamentului german, Susanne Kastner, au sosit pe motociclete la Arad, de unde au plecat ieri spre Sibiu, intr-un turneu umanitar.
Actiunea este organizata de un club de motociclisti din Germania si este la a treia editie, insa pentru prima oara convoiul umanitar trece si prin Romania, participantii avand misiunea de a aduna sponsorizari pentru cauze umanitare.
“Actiunea are un scop nobil, insa pot sa va spun ca, oricat de mult mi-as fi dorit, din pacate, eu nu m-am putut urca pe motocicleta, pentru ca nu am permis si am venit cu masina. Dar nu se va incheia actiunea fara sa nu ma urc, cel putin ca pasager“, a spus Susanne Kastner, vicepresedintele Parlamentului Federal al Germaniei.
Convoiul de motociclete si de masini cu ajutoare a intrat in tara duminica, pe la Nadlac, si s-a oprit la Lipova, unde a facut primele donatii, la un centru de plasament. Donatia consta in aparatura medicala, mobilier, dar si bani, respectiv 10.000 de euro.
Convoiul se afla in Romania pana la 25 mai, timp in care se va opri in Sibiu, Cluj-Napoca si Satu Mare. (M.F.)