Gandul.info informeaza : Cristian Preda ii cere DEMISIA PREMIERULUI Emil Boc. Sever Voinescu: "Momentul politic a fost ratat"
Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat ca premierul Emil Boc nu este capabil sa sporeasca increderea publicului in Guvern, motiv pentru care ar trebui sa-si dea demisia.
Cristian Preda isi mentine statutul de contestatar al premierului Emil Boc, desi vara trecuta a fost amenintat cu excluderea din partid daca va mai face declaratii impotriva conducerii PDL. La finalul unei discutii private, purtata in august 2010 cu presedintele partidului, Cristian Preda a fost avertizat ca a primit un cartonas galben. "Am preferat sa pun echipa si interesul partidului deasupra propriului meu interes, dar am avut o discutie intre patru ochi cu Cristian Preda, iar dupa cartonasul galben toata lumea stie ce urmeaza", a precizat la momentul respectiv premierul.
Cu toate acestea, europarlamentarul a declarat ieri, la o emisiune tv, ca Emil Boc "ar trebui sa-si gaseasca un alt job". Afirmatia sa a fost facuta la postul Antena 3, desi conducerea partidului a anuntat ca membrii PDL vor boicota emisiunile acestei televiziuni. "Partidul se teme sa ia vreo decizie in privinta tuturor celor care au un vot acolo in Parlament, este o majoritate foarte stransa. Eu nu ma simt deloc confortabil, eu am spus de-a lungul vremii si de Boc ca ar trebui sa-si gaseasca alt job. Nu mi-a dovedit de-atunci incoace ca ar fi capabil sa sporeasca increderea publicului in aceasta guvernare, din pacate. Asta e situatia", a fost pozitia exprimata de Cristian Preda.
"Nu putem vorbi despre schimbarea premierului"
Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu a declarat pentru gandul ca "momentul politic al schimbarii premierului a fost ratat". "Punctul meu de vedere este contrar cu cel al lui Cristian Preda, eu cred ca premierul Boc nu trebuie sa-si dea demisia. Chestiunea schimbarii premierului a fost la un moment dat discutata si atunci am avut o parere destul de ferma, care se apropia mai mult de parerea lui Cristian Preda, dar am inteles ca momentul politic a fost ratat. Eu nu cred decat in schimbarile care vin la vremea lor. Pe o intelepciune a Ecleziastului ca daca ai ratat momentul unei schimbari, atunci e bine sa te gandesti de trei inainte daca este bine sa o mai faci sau nu. In acest moment nu cred ca trebuie sa vorbim despre schimbarea premierului, cu atat mai mult cu cat nu exista un semnal clar din Coalitie pe aceasta tema. Mai e ceva ce tine de o anumita intelepciune politica cand vorbesti despre schimbare trebuie sa stii cu ce schimbi si in conditii. Am senzatia ca vorbind acum despre schimbarea lui Emil Boc, vorbim scolastic si fara proiecte", a precizat Voinescu.
Acesta a spus ca nu stie care va fi reactia premierului in cazul lui Cristian Preda, dar nu crede ca "reprimand opinii PDL creste si se consolideaza". Totodata, el a adaugat ca este posibil ca problema sa fie analizata in cadrul viitoarei sedinte a conducerii PDL. "In momentul acesta nu avem o reactie oficiala a partidului pentru ca PDL nu sta intr-o stare de urgenta ca de cate ori declara domnul Urban sau Preda ceva sa avem o reactie in urmatoarele 20 de secunde. Nu este un tip de urgenta pentru PDL, dar este posibil ca problema sa fie ridicata de unii colegi din conducerea partidului", a conchis Voinescu.