Constantin Dumitriu s-a aflat la finalul saptamanii trecute intr-o vizita de lucru in Catania, Italia. Scopul deplasarii a fost acela de a stabili o serie de acorduri economice bilaterale intre regiunea Sicilia si regiunea de dezvoltare Sud-Est a Romaniei, pe care galateanul o reprezinta.

Eurodeputatul Constantin Dumitriu a fost primit de Raffaele Lombardo, membru al Parlamentului Europei, care ocupa in acelasi timp si functia de presedinte al Consiliului Provincial Catania. Intalnirea dintre cei doi s-a produs in contextul stabilirii unor relatii bilaterale intre Sicilia si regiunea de dezvoltare Sud-Est a Romaniei, ce se compune din judetele Galati, Braila, Tulcea, Constanta, Buzau si Vrancea, reprezentata de europarlamentarul galatean.

"Cele doua zone se aseamana din multe perspective. Deschiderea pe care, atat Sicilia, cat si regiunea de dezvoltare Sud-Est a Romaniei o au la mare, turismul si viticultura pot reprezenta puncte de plecare pentru bazele unui viitor acord economic bilateral intre cele doua areale. Discutiile care au avut loc imi dau posibilitatea sa afirm ca, intr-o perioada de timp relativ scurta, se va stabili un acord bilateral intre Sicilia si regiunea de dezvoltare a Romaniei pe care o reprezint", ne-a declarat deputatul european, Constantin Dumitriu, membru al comisiei de Agricultura si Dezvoltare Rurala din Parlamentul Europei.