Propunerea Comisiei Europene privind cota de lapte a fost amendata recent de Constantin Dumitriu, unul dintre cei doi reprezentanti ai Galatiului in Parlamentul European si singurul roman care face parte din Comisia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala din cei 18 membri cu drepturi depline.

Acesta a propus forului comunitar ca respectiva cota de lapte sa fie marita cu minim 3%, in conditiile in care Romania atinge cota de lapte stabilita initial de forurile europene in primele sase luni ale anului. "Ceea ce s-a negociat, s-a negociat pe genunchi. Romania a primit o cota de lapte echivalenta cu cea a Belgiei si Suediei, care au fiecare 9 milioane de locuitori. Cele 1,6 milioane de tone de lapte, care reprezinta cota de productie, le realizam in prima jumatate a anului, ceea ce nu este normal", a declarat Constantin Dumitriu.

In alta ordine idei, europarlamentarul galatean s-a raliat unui demers initiat de cinci deputati europeni privind abuzurile comise de supermarket-uri atat in raport cu furnizorii de produse, dar si cu cei care isi fac cumparaturile in asemenea locatii. "In Germania, ca sa dau un exemplu, comertul este controlat in proportie de 70% de supermarket-uri. Se presupune ca au format un cerc inchis, ceea ce face ca furnizorii sa nu-si mai poata acoperi costurile de productie, iar preturile de vanzare ale produselor s-au marit foarte mult", a precizat Dumitriu.