Toti cei 35 de europarlamentari romani au plecat luni la Strasbourg, unde isi incep mandatul de un an. La sediul PSD, cei zece europarlamentari social-democrati au avut o intalnire cu conducerea partidului, in cadrul Biroului Permanent National. "Plecati sa ne reprezentati cu cinste. Mi-as dori ca ceea ce am promis in campanie sa nu ramana doar o colorata brosura de campanie. As vrea ca prin pozitiile pe care europarlamentarii romani din PSD le vor avea sa putem sa ne tinem de cuvan", le-a transmis acestora presedintele PSD, Mircea Geoana. El a reamintit de decizia Comitetului Executiv National referitoare la intentia ca social-democratii sa se constituie in Parlamentul Romaniei intr-un grup distinct fata de grupurile senatorilor si deputatilor, acesta urmand sa fie "un al treilea grup parlamentar".
La randul sau, presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, le-a transmis europarlamentarilor social-democrati "sa promoveze cat mai multi romani in aparatul birocratic al Uniunii Europene".
Titus Corlatean, secretarul general al PSD, si el europarlamentar, a anuntat ca intentioneaza sa il desemneze pe Adrian Severin ca lider al europarlamentarilor PSD.