Mai multe tari europene sunt afectate de caderi masive de zapada, fiind inregistrate numeroase accidente, in timp ce mai multe aeroporturi
si-au intrerupt activitatea.
Traficul rutier si aerian a fost puternic perturbat, ieri, in sudul Germaniei, din cauza caderilor de zapada care au provocat moartea a doi automobilisti. Mai multe portiuni de autostrada au fost blocate din cauza accidentelor auto provocate de stratul de polei care s-a format. Ninsorile au inceput marti seara in Germania, iar stratul de zapada a ajuns la cinci-zece centimetri grosime, potrivit serviciilor meteorologice.
In landul Baden-Würtemberg, un sofer de autobuz, in varsta de 70 de ani, a murit dupa ce autovehiculul pe care il conducea a intrat in coliziune cu o camioneta, pe un drum national. Un al doilea automobilist, in varsta de 50 de ani, a decedat in Bavaria, in urma unui accident rutier provocat de conditiile meteo nefavorabile. Traficul aerian a fost, de asemenea, perturbat pe aeroporturile de la Stuttgart si München. La Stuttgart, pistele au fost inchise, marti, la ora 21:00 GMT (23:00, ora Romaniei), blocand circa o mie de pasageri, care au fost cazati la hotel, a anuntat conducerea aeroportului. Au fost semnalate intarzieri la aeroportul din München din cauza ninsorii. Ninsoarea urmeaza sa ajunga in nordul Germaniei, azi, si va dura pana sambata, potrivit meteorologilor.
Circa 100.000 de locuinte din Franta au ramas, ieri-dimineata, fara alimentare cu energie electrica din cauza ninsorii abundente, in special la Auvergne si Limousin, in centrul tarii, au anuntat surse din compania nationala de electricitate (EDF). EDF nu a putut preciza cand va putea restabili situatia. "Operatiunile noastre sunt ingreunate de conditiile meteo si de polei", a declarat un purtator de cuvant al companiei.
Pe de alta parte, aeroportul din Praga a fost inchis in noaptea de marti spre miercuri, din cauza ninsorii. Autoritatile aeroportuare au anuntat ca activitatea nu va fi reluata inainte de ora locala 16:00 (17:00, ora Romaniei). Furtuna, care a devastat Europa, saptamana trecuta, a cauzat pagube materiale de peste 53 de milioane de euro padurilor din Cehia, potrivit evaluarilor publicate la Praga, iar serviciile locale de asigurari ar putea plati despagubiri de 20,29 milioane de euro.