Eurodeputatul PSD Adrian Severin a fost chemat de urgenta la Bruxelles, la Parlamentul European, pentru a da explicatii in legatura cu inregistrarile aparute in publicatia britanica Sunday Times, informeaza Realitatea TV. Severin a fost chemat de liderul PSE din Parlament.
Si conducerea PSD l-a chemat pe Severin sa dea explicatii. La aceasta ora, eurodeputatul PSD este audiat la sediul central al partidului. Mai mult, si Directia Nationala Anticoruptie s-a autosesizat si va face verificari in acest caz.
Reamintim ca reporterii ziarului britanic Sunday Times sustin ca au propus mai multor eurodeputati sa faca lobby pentru o serie de amendamente in Parlamentul European, promitandu-le ca, in schimbul acestora, vor fi platiti cu diverse sume de bani. Adrian Severin ar fi unul din membrii PE care au cazut in capcana jurnalistilor.
Potrivit NewsIn, Severin ar fi promovat un amendament, iar apoi i-a anuntat printr-un e-mail pe falsii lobbyisti, afirmand ca amendamentul de care sunt interesati a fost depus la timp. La scurt timp, el ar fi trimis o factura de 12.000 de euro pentru "servicii de consiliere".