Eurodeputatul PSD Corina Cretu a fost aleasa, la finalul saptamanii trecute, in echipa de conducere a Retelei Parlamentare pentru Banca Mondiala, institutie care constituie un important partener al Bancii Mondiale in definirea si implementarea politicilor publice pentru dezvoltare. "Este pentru prima data cand Romania este reprezentata la varful acestei Retele Parlamentare, Corina Cretu fiind desemnata printre cei 12 membri ai conducerii, in urma votului exprimat de 400 de parlamentari din intreaga lume prezenti la lucrarile reuniunii anuale a acestei institutii, desfasurate la Paris, se arata intr-un comunicat de presa al Delegatiei social-democrate romane in Parlamentul European.
Potrivit documentului citat, Corina Cretu a aratat ca "increderea colegilor sai o onoreaza si, in acelasi timp, o incurajeaza sa se implice si mai mult in activitatea de sustinere a proiectelor de dezvoltare si de ajutor umanitar". "Asistenta pentru dezvoltare devine, in contextul crizei mondiale, de o importanta covarsitoare pentru tarile in curs de dezvoltare si este necesara concentrarea eforturilor internationale pentru a mentine fondurile de asistenta la nivelul prevazut anterior crizei, incercand astfel sa facem progrese in vederea indeplinirii Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului si pentru a preveni eventualele catastrofe umanitare si tensiuni sociale in regiunile mai sarace ale lumii", a aratat eurodeputatul PSD.
Lucrarile celei de-a opta Conferinte anuale a Retelei parlamentarilor pentru Banca Mondiala au avut loc la 20-22 noiembrie, la Paris. Evenimentul a fost co-organizat de catre Reteaua Parlamentarilor, Grupul Bancii Mondiale si Adunarea Nationala a Frantei, beneficiind totodata de sustinerea Fondului Monetar International, a guvernului Frantei si a Agentiei Franceze pentru Dezvoltare.