Eurodeputatul PSD Catalin Ivan cere demisia sefului Politiei Romane, Liviu Popa, din cauza declaratiei acestuia potrivit careia "sunt suficienti politisti betivi si nenorociti" care trebuie dati afara, o afirmatie care, potrivit lui Ivan, pericliteaza sansele de aderare la Schengen.
Deputatul european califica drept iresponsabile declaratiile lui Liviu Popa, care, in opinia sa, prin generalizare, nu doar ca aduc grave prejudicii de imagine si credibilitate Politiei Romane si chiar tarii, dar jignesc "niste oameni care, desi cu salariile taiate de Guvernul Boc, isi pun viata in pericol pentru asigurarea ordinii publice", se arata intr-un comunicat semnat de Ivan.
Social-democratul mai sustine ca a observat ca de fiecare data cand actualii guvernanti anunta disponibilizari sau taieri, au grija fie sa condamne public categoriile sociale vizate, fie sa le asmuta una impotriva celeilalte.
"Cand au taiat salariile si posturile din institutii, au avut grija sa-i improaste cu noroi pe bugetari. Cand au taiat din pensiile militarilor, i-au facut nesimtiti de la tribuna Prezidentiala, pe motiv ca intind mana la banii statului. Acum, cand se vrea disponibilizarea politistilor, au grija sa-i faca si betivi, si nenorociti. Consider ca, daca se doreste cu adevarat o schimbare in bine, modernizarea Politiei trebuie sa inceapa cu demisia lui Liviu Popa!", a aratat Ivan.