Inpolitics informeaza ca eurodeputata Corina Cretu (foto) a cerut in plenul PE retragerea functiei de vicepresedinte lui Laszlo Tokes.
Eurodeputata PSD Corina Cretu a cerut in plenul PE retragerea calitatii lui Laszlo Tokes de vicepresedinte al Parlamentului European, ea aratand ca, de la numirea in functie, acesta si-a intensificat mesajele extremiste si sovine.
"Se implinesc 3 luni de cand printre vicepresedintii Parlamentului European se numara domnul Tokes Laszlo. De la alegerea sa controversata, domnul Tokes a confirmat, din pacate, temerile celor care am avertizat asupra riscurilor alegerii unui promotor inversunat al separatismului pe criterii etnice si a unui semanator de vrajba intr-un spatiu in care noile state membre ale UE fac eforturi pentru inchiderea ranilor trecutului si pentru reconcilierea in spiritul Europei unite", a declarat Corina Cretu in plenul PE reunit la Strasbourg, potrivit Mediafax.
Eurodeputata PSD, care ocupa functia de vicepresedinta a Comisiei pentru Dezvoltare din Parlamentul European, a precizat ca, in noua sa postura de vicepresedinte, Laszlo Tokes si-a intensificat mesajele extremiste si sovine, mergand pana la instigari la actiuni de strada pentru obtinerea autonomiei teritoriale etnice in unele zone ale Romanei, fapt care reprezinta un atac grav la integritatea unui stat membru al Uniunii Europene.
"Avand in vedere aceasta atitudine contrara valorilor si normelor europene, solicit punerea in discutie si retragerea calitatii domnului Tokes Laszlo de vicepresedinte al Parlamentului European", a conchis europarlamentara Corina Cretu.