Senatorul Paul Pacuraru considera ca unul dintre principalele motive care au dus la aminarea datei alegerilor pentru Parlamentul European este reprezentat de incapatinarea presedintelui Traian Basescu de a organiza intr-un timp cit mai scurt un referendum pe marginea introducerii votului uninominal. De asemenea si dorinta PSD de a-l suspenda pe seful statului a avut un rol important in acest sens.

"Se impunea aminarea alegerilor europarlamentare. Asta pentru ca nu era lamurita situatia celor doua referendumuri solicitate de PSD si de presedintele Basescu. Din punctul meu de vedere decizia aminarii alegerilor a fost una fireasca", ne-a declarat senatorul PNL Paul Pacuraru.

Parlamentarul galatean ne-a mai spus si ca mare parte din cheltuielile facute de autoritati pentru organizarea alegerilor europarlamentare nu au reprezentat bani aruncati pe fereastra.

"Pentru alegeri s-au pus deoparte 24 de milioane de euro. Pina acum s-au cheltuit la nivel de tara aproximativ 80.000 de lei. Dar ceea ce s-a facut din acesti bani se va conserva pina la viitoarea data a alegerilor. E drept ca sint si cheltuieli care nu mai pot fi recuperate", ne-a mai declarat senatorul de Galati.

Liberalul a tinut sa sublinieze si ca semnaturile de sustinere strinse de partidele politice de la cetateni sint valabile, chiar daca euro-alegerile au fost aminate. "Listele cu candidatii partidelor insa nu vor mai fi anuntate acum, ci la momentul alegerilor", a incheiat Pacuraru.