Purtatorul de cuvant al PNL, deputatul Eugen Nicolaescu, sustine ca in coalitia de guvernamant nu exista nici o criza, iar raportul de forte in Alianta D.A. nu este un subiect de actualitate.

„Nu s-a pus si nu se pune in discutie relatia cu Partidul Conservator si cu UDMR. Nu este criza, nu cred ca este cazul sa avem astfel de discutii. In Consiliul National al Coalitiei lucrurile sunt in ordine. In afara mai apar discutii“, a declarat Nicolaescu. El a refuzat sa isi exprime o parere legata de cota vehiculata anterior, de 1-1 intre PNL-PD. „A fost o discutie la nivelul Aliantei, in contextul deschiderii discutiilor privind alegerile anticipate. Cred ca in acest moment, raportul de forte in Alianta nu mai este un subiect de actualitate“, a explicat deputatul liberal.
Nicolaescu a mai spus ca declaratiile presedintelui Basescu privind implicarea in situatia din Alianta trebuie privite in contextul in care exista „o responsabilitate morala“ a Aliantei D.A. fata de presedinte si invers.
Cat priveste declaratiile vicepresedintelui executiv al UDMR, Bórbely László, care a spus saptamana trecuta ca Uniunea le-a oferit colegilor de coalitie posibilitatea ca UDMR sa guverneze singura si cu eficienta sporita timp de sase luni, Nicolaescu a afirmat ca ipoteza nu este posibila si ca nu va comenta. Presedintele Consiliului Reprezentantilor Unionali al UDMR, senatorul Gyorgy Frunda, a precizat tot ieri ca Bórbely „a glumit“ cand a facut acele declaratii, saptamana trecuta.