Nemultumit de rezultatul obtinut de PC la nivel central, Eugen Durbaca a propus reorganizarea la sange a partidului, exluderea tutoror celor care nu respecta ordinea si disciplina, si a inceput cu Galatiul.

Se rade tot!

Presedintele Organizatiei Judetene a PC, Eugen Durbaca, se bazeaza pe faptul ca se afla la carma celei mai puternice filiale conservatoare din tara, motiv pentru care a avut un cuvant de spus in privinta reorganizarilor din partid. Acesta spune ca, paralel cu actiunile organizate la nivel central, au fost demarate actiunile de reorganizare pe plan local, iar mai multi membri PC continua sa mearga in fiecare localitate pentru a verifica daca toti colegii lor consilieri au inteles disciplina de partid.

"Acolo unde nu s-a inteles disciplina de partid convocam imediat Biroul Judetean si, asa cum am procedat si la Varlezi, am actionat si in alte zone pentru excluderea celor care nu inteleg si nu se adapteaza disciplinei de partid care este fireasca si normala", a spus Durbaca.

Seful conservatorilor a amintit ca a exclus deja 18 consilieri conservatori din comunele galatene, iar toti cei ce nu respecta doctrina partidului vor avea aceeasi soarta. "Am luat masuri de excludere la Cavadinesti, la Varlezi si la Barcea, dar luam in continuare acolo unde consideram ca nu se adapteaza sau considera ca sunt in afara partidului. Si nu este vorba doar de aliante, ci vorbesc in general. Ei nu vor mai multe chestiuni, nu se inteleg, nu discuta in mod corect vizavi de pozitia de consilier, considera ca sunt consilieri independenti si sunt foarte multe motive pentru care ne determina pe noi din Biroul Judetean sa facem aceste excluderi. Am exclus pana acum 18, dar nu conteaza, la mine conteaza principiul, disciplina si ordinea, pot sa renunt chiar si la primar, dar pe mine ma intereseaza ordinea si disciplina", a mai spus Durbaca.

Reorganizare pe toata linia

Durbaca face parte din forul de decizie central al PC, motiv pentru care considera deosebit de importanta o reoganizare serioasa care sa-i pregateasca pentru urmatorul val de alegeri.

"Important este ca am avut o analiza la nivelul Partidului Conservator, la nivel central, la care mi-am manifestat supararea personal fata de procentul mic pe care l-a obtinut Partidul Conservator la nivel national, le-am propus pe viitor, daca se doreste ca PC sa fie un partid puternic, sa ia o serie de masuri organizatorice, exact cum le-am luat noi la nivel de Galati. PC poate deveni un partid puternic cu conditia ca sa aiba oameni puternici in fiecare judet", a mai amintit liderul conservator.