Inpolitics il citeaza pe Ion Iliescu care ar fi spus despre Ponta: "Carlan tanar fara minte!" Puteti citi in continuare articolul aparut pe Inpolitics.
'Fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, a pus ieri, in cadrul Biroului Permanent al PSD, o noua eticheta, pe modelul celor puse in trecut lui Adrian Nastase ori Mircea Geoana, si care are sansa sa faca o stralucita cariera in presa, la fel ca "arogantul" si "prostanacul". De aceasta data, victima a fost Victor Ponta, care devine, astfel, al treilea lider al PSD "botezat" de Iliescu. Noua eticheta: Carlan tanar.
Concret, in momentul in care se analiza daca este sau nu oportuna sanctionarea fostului lider al partidului, Mircea Geoana, pentru declaratii care contravin pozitiei oficiale a conducerii PSD, Ion Iliescu a luat cuvantul si i-a spus, verde in fata, presedintelui Victor Ponta: "Inceteaza sa te comporti ca un carlan tanar fara minte!".
De altfel, pe parcursul intregii sedinte Ion Iliescu a militat pentru echilibru si pentru incetarea unui razboi declarativ care ar putea pune in pericol unitatea partidului. La randul lui, ex-premierul Adrian Nastase i-a explicat lui Victor Ponta ca PSD trebuie sa stranga randurile in jurul lui Mircea Geoana pentru a nu pierde o functie atat de importanta pentru partid cum este cea de presedinte al Senatului.
Printre cei care au incercat sa-l tempereze pe Victor Ponta s-a numarat si baronul de Vrancea, Marian Oprisan, care i-a amintit acestuia ca a facut cariera politica de pe pozitia de presedinte al organizatiei de tineret, prin criticarea repetata a diversilor lideri ai partidului. Singurul lider care s-a exprimat in favoarea sanctionarii explicite a lui Mircea Geoana a fost Liviu Dragnea, cindva un locotenenent credincios al acestuia.'