Deputatul PRM Gelil Eserghep considera ca a trait cea mai palpitanta sesiune parlamentara de dupa Revolutie. "A fost foarte interesanta, am avut o suspendare a presedintelui Romaniei, motiuni impotriva Guvernului, a fost o sesiune agitata, rarisima", ne-a declarat Eserghep. Acum, deputatul se odihneste acasa, alaturi de sotie si copii, asteptandu-l pe litoral si pe presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor. Dupa ce va petrece si cu seful sau de partid cateva zile, deputatul Eserghep se va retrage la munte: "Voi pleca la Bran, ca in fiecare vara din ultimii opt ani". Politica nu intra insa niciodata in vacanta, iar cea mai la indemana dovada o reprezinta jocurile create in jurul deciziei de marire a pensiilor. Gelil Eserghep sustine ca parlamentarii PRM au avut un rol important in elaborarea acestui proiect, iar aparenta indecizie a presedintelui Traian Basescu nu este altceva decat un joc politicianist, de fatada.
Deputatul Gelil Eserghep este convins ca proiectul privind marirea pensiilor va trece fara probleme de Parlament, iar seful statului va fi obligat sa promulge legea. "O s-o intarzie, pentru a arata ca se implica, ca are si el ceva de spus, dar nu face decat un joc, creeaza ceva suspans, intr-un stil pur politicianist, prin care vrei sa arati ca ce faci tu e de fapt o favoare adusa celorlalti", a declarat Gelil Eserghep. "Asta demonstreaza inca o data ca Romania are nevoie de o republica parlamentara", s-a aratat de parere deputatul. Acesta crede ca pensionarii ar fi trebuit sa primeasca mai multi bani prin aceasta majorare, dar forma finala a proiectului a trebuit sa tina seama de cresterea economica reala. Deputatul s-a aratat chiar nedumerit de faptul ca aceasta marire a venit atat de tarziu: "Nu poti sa zici ca ai crestere economica de peste 5% pe an si sa nu poti sa maresti pensiile. In concluzie, e un lucru bun, milioane de romani vor trai putin mai bine, mai ales ca exista bani la buget. S-au gasit mereu bani pentru tot felul de lucruri fara nici o noima, cum ar fi referendumul prin care am trecut, dar nu s-au gasit pentru marirea pensiilor". Gelil Eserghep ne-a marturisit ca printre beneficiarii acestor mariri se numara si tatal sau, "care s-a nenorocit dupa o viata de munca pentru 4 milioane de lei pensie".

"Basescu putea sa-i decoreze cand erau inca in puscarie, de ce nu a facut-o?"

Deputatul PRM ne-a vorbit si despre situatia celor trei romani care au iesit din puscaria transnistreana, "printre putinii eroi in viata". Referindu-se la intentia acestora de a intra in viata politica, Eserghep crede ca Alexandru Lesco, Andrei Ivantoc si Tudor Petrov Popa merita tot respectul, indiferent de partidul in care se vor inscrie. "Oriunde ar alege sa faca politica, nu o sa poata fi cumparati, la cat au suferit. Nu stiu daca se vor inscrie in PRM, dar, in general, patriotii adevarati sunt la noi in partid", considera deputatul, potrivit caruia agitatia politicienilor din aceasta perioada in jurul fostilor detinuti este de fatada. "Pe Ilie Ilascu PRM l-a scos inainte de termen, cu o viata inainte, pentru ca l-a scapat de pedeapsa la moarte. Constanta l-a facut cetatean de onoare cand era inca in puscarie, dar cei care se afla acum la putere nu au facut nimic. Ceilalti trei, saracii, si-au ispasit pedeapsa pana la capat si acum vin politicienii sa-si ia caimacul de pe urma lor. Basescu si Cioroianu nu s-au interesat de ei cat erau inchisi, doua kile de portocale nu le-au trimis. Basescu putea sa-i decoreze cand erau inca in puscarie, de ce nu a facut-o?", se intreaba deputatul Eserghep.