Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a recunoscut ieri ca a refuzat cererea fostului presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu, de a avea o intrevedere, motivand ca nu poate legitima atitudinea unei persoane care ataca Guvernul si pe presedintele in exercitiu al Romaniei.
Emil Constantinescu s-a aflat in week-end la Suceava, unde a lansat proiectul "Generatia europeana XXI", dar nu a fost primit de nici o oficialitate locala sau judeteana. Orest Onofrei a declarat ca fostul presedinte a solicitat o intrevedere la sediul prefecturii, dar ca el a evitat sa-l primeasca pentru ca nu doreste implicarea Institutiei Prefectului in politica. El a sustinut ca, in calitatea sa de reprezentant al Guvernului in teritoriu, nu poate legitima atitudinea unei persoane care ataca Executivul si lupta impotriva actualului presedinte al tarii, Traian Basescu.
"Noi nu dorim sa implicam politic prefectura in anumite actiuni, iar Emil Constantinescu este extrem de agresiv politic si muta discursul politic intr-o zona care iese din cadrul normal. Prin actiunile sale, Emil Constantinescu iese din cadrul normal al atitudinii politice a unui fost presedinte", a spus Orest Onofrei.
Prefectul a apreciat ca o eventuala intrevedere cu fostul sef al statului ar fi fost doar o intalnire politica. (M.F.)