Presedintele executiv al organizatiei municipale Constanta a Partidului Democrat, consilierul local Danut Moisoiu, este convins ca in urmatoarea perioada vom asista la o noua lovitura de teatru in scandalul deconspirarii fostilor colaboratori ai Securitatii comuniste. Moisoiu crede ca aceasta isterie este intretinuta de interesele unor forte oculte, deranjate de masurile luate de presedintele Traian Basescu si care incearca acum discreditarea intregii clase politice si a serviciilor secrete romanesti. "Dar un stat democratic fara servicii secrete nu exista", a declarat ieri Moisoiu, care a marturisit ca efectiv nu intelege ce urmaresc, in final, cei din spatele acestor actiuni.
Cu toate acestea, liderul democrat este convins ca Basescu o sa mearga pana la capat pe drumul pe care cei dinaintea sa nu au fost in stare sa-l apuce: "Emil Constantinescu, care e un papagal, nu a putut sau nu a vrut sa faca publice aceste dosare, cu tot ajutorul consilierului sau de taina, Mugur Ciuvica, un doctor neterminat, iar Ion Iliescu nu avea nici un interes sa faca acest lucru". Moisoiu este de parere ca cea mai buna solutie pentru inlaturarea tuturor suspiciunilor care stau acum la baza acestei isterii ramane publicarea pe Internet a tuturor dosarelor. "Toata vorbaria asta pe care o fac partidele este doar pentru imagine", a recunoscut liderul democrat, care crede ca era necesara, inca de la inceputul anilor '90, o lege a lustratiei, prin care tuturor secretarilor PCR si colaboratorilor Securitatii sa li se interzica accesul la functiile publice pentru 10 ani.

"Minca se zbate sa spuna peste tot ca el este candidatul PD la primarie, dar sa nu-l bagati in seama"

In privinta conservatorilor care au cerut izolarea PD pe scena politica, Moisoiu s-a aratat de-a dreptul amuzat, considerand insa ca un partid care nu a reusit niciodata in istoria sa sa depaseasca 2% nu merita bagat in seama: "Voiculescu a dat in ridicol, e ca in bancul acela cu iepurasul care urla ca-i rupe pe toti, iar in momentul in care apare leul, spune ca vorbea prostii". In privinta activitatii locale a PD, presedintele executiv a declarat ca joia trecuta s-au terminat si ultimele evaluari ale organizatiilor de cartier, urmand ca din septembrie sa inceapa cautarea propriu-zisa a candidatilor pentru Primaria Constanta. Legat de acest subiect, Moisoiu a tinut sa atraga atentia asupra unui personaj despre care nu se mai stie exact daca mai este sau nu membru PD si care anunta si in 2004 ca este candidatul democratilor la primarie: "Remus Minca se zbate sa spuna peste tot ca el este candidatul PD la primarie, dar sa nu-l bagati in seama. Este un baiat tanar, dar intre a vrea si a putea e diferenta mare".