Presedintele PD, Emil Boc, a declarat ieri ca PD va propune un guvern minoritar al Aliantei D.A. sau va prefera un guvern minoritar al Aliantei D.A. decat o coabitare, la infinit, cu PSD la guvernare. „Cand vorbesc de coabitare, ma refer la mentinerea PSD la conducerile celor doua Camere ale Parlamentului si mentinerea PSD in structurile serviciilor deconcentrate ale ministerelor, care blocheaza, practic, procesul de reforma si integrarea in Uniunea Europeana. Cei care au urechi sa auda“, a explicat Boc.
El a sustinut ca nu doreste repetarea momentului guvernarii CDR din perioada 1996-2000. „Nu dorim sa constatam la final de mandat ca nu am putut pune in practica programul de guvernare din cauza PSD“, a spus presedintele PD.
Potrivit lui Boc, indiferent de dezbaterile care au loc in Alianta D.A. si „indiferent de persoanele care o conduc“, aceasta va ramane unita si va actiona pentru punerea in practica a programului de guvernare. „Alianta D.A. va ramane unita, indiferent de persoanele care conduc la un moment dat aceasta alianta, pentru ca proiectul politic al Aliantei este cel mai reusit de dupa 1989“, a afirmat liderul PD. Afirmatiile lui Boc reiau, intr-o alta formula, declaratia de vineri a presedintele Traian Basescu. Acesta a sustinut ca, daca exista oameni politici in Alianta D.A. care se gandesc la o guvernare prin compromisuri cu PSD, mai bine formatiunile aflate acum la putere se retrag de la guvernare.


Evaluarea ministrilor democrati
Emil Boc a anuntat tot ieri ca va propune Biroului Permanent National al partidului realizarea unei evaluari a activitatii fiecarui minister, pornind de la autoevaluarea fiecarui ministru si tinand cont de proiectele pe care acesta intentioneaza sa le dezvolte in perioada urmatoare. Boc a precizat ca aceasta evaluare va sta la baza discutiilor cu premierul Calin Popescu-Tariceanu atunci cand va considera acesta ca este necesara remanierea guvernamentala.
„Aceasta evaluare o vom face in sanul PD. Fiecare partid din coalitie va avea propria sa strategie de evaluare a activitatii ministrilor“, a afirmat Emil Boc. El a tinut insa sa precizeze ca PD are ministri „foarte performanti“.