Presedintele democrat, Emil Boc, sustine ca in interiorul Aliantei sunt raporturi bune de colaborare, dar atrage atentia unor „limbuti“, care ar fi trebuit sa aiba „gura mare“ cat erau in Opozitie, iar nu acum, cand au ajuns la Putere.

Liderul PD, Emil Boc, a declarat la sfarsitul saptamanii trecute la Alba Iulia ca raporturile din interiorul Aliantei D.A. sunt foarte bune, cu toate ca a recunoscut ca mai exista si pareri contrare.
Presedintele democrat a afirmat ca, la nivel national, se manifesta o colaborare foarte buna intre PD si PNL, mai ales ca „exista o Alianta si o coalitie bine structurata si bine sudata“.
El a explicat insa ca la nivelul Aliantei exista „conflicte izolate“, din cauza unor „limbuti“ care uneori ar avea mai multa sare pe limba. Desi a refuzat sa-i nominalizeze pe cei pe care i-a catalogat „limbuti“, Boc le-a reprosat acestora ca „uita ca, de fapt, au posi-bilitatea sa vorbeasca despre putere si despre faptul ca sunt la putere datorita lui Traian Basescu. Uita acest lucru. O sa avem grija sa le reamintim. Daca-l critica pe cel care ne-a adus la guvernare, nu fac altceva decat sa se descalifice“, a subliniat liderul democrat.
„O sa avem grija sa le reamintim ca era mai bine sa avem gura mare cand eram in Opozitie. Adevarata valoare ti-o dai in Opozitie, cand te bati cu adversarii, nu cu colegii“, a mai afirmat Boc.
Liderul democrat a atras atentia despre existenta unui „virus care caracterizeaza Puterea, faptul de a ne putea dezbina“. El a continuat spunand ca orice tensiune si conflict in Alianta dau satisfactie PSD. „Adversarul nostru comun este PSD-ul, care trebuie trantit acolo unde ii e locul, sub 20 la suta“, le-a solicitat Boc colegilor.
Totusi, el a adaugat ca astfel de cazuri sunt izolate si nu reprezinta nici Alianta, si nici Coalitia.

Anticipate de dragul luptelor interne de partid

Liderul democrat, Emil Boc, a explicat dorinta unor lideri PSD de a se organiza cat mai repede alegeri anticipate prin intentia acestora de a se extermina reciproc si de a face astfel ordine in bucataria interna.
„Ei de fapt doresc alegeri anticipate ca sa-si rezolve problemele lor in partid, pentru a se extermina reciproc. (...) Cea mai buna solutie pentru ei sunt alegerile anticipate, cand o grupare are sansele sa o extermine pe cealalta. Pentru PSD aceasta este miza alegerilor anticipate“, a explicat Boc. El a dorit sa argumenteze astfel schimbarea de opinie survenita in randul liderilor PSD, care, desi in vara se declarau vehement impotriva anticipatelor, acum au readus chiar ei tematica in agenda publica. Presedintele PD a declarat ca actuala Coalitie va lua in calcul posibilitatea alegerilor anticipate doar dupa luna aprilie a anului viitor, cand va fi urmatorul Raport de tara, pentru a nu pune in pericol integrarea Romaniei in Uniunea Europeana.
In alta ordine de idei, Emil Boc, presedintele PD, s-a declarat de acord, in principiu, cu Legea lustratiei sustinuta de PNL. In privinta numirii finului sau, Alin Paunel Tise, in functia de prefect de Cluj, Boc a precizat ca propunerea nu-l avantajeaza si ca ar fi fost incantat daca ar fi existat si o alta preferinta.