Primul ministru Emil Boc a tinut azi, pe un ton iritat, o declaratie de presa extraordinara, la sediul PD-L, in care de cateva ori a remarcat ca nu toti reprezentantii PSD au venit la sedinta coalitiei, nominalizandu-l doar pe Mircea Geoana.
El a dat asigurari ca nu le ofera ministrilor PSD nicio clipa de concediu in aceasta perioada de criza.
Premierul Emil Boc a mai declarat astazi ca partenerii din PSD s-ar fi distantat de Coalitie. Boc a facut un apel pe un ton politicos la adresa pesedistilor ca sa revina la prioritatile Coalitiei si sa dea dovada de responsabilitate.
De asemenea, Boc a spus ca prezumtia de nevinovatie functioneaza in cazul oricarui ministru, aluzie la cazurile Ridzi si Udrea.
"Parteneriatul s-a constituit ca sa trecem mai usor de criza", a declarat Emil Boc, facand un apel la PSD sa fie alaturi de Parteneriatul pentru Romania. "Solicit PSD sa revina la prioritatile Coalitiei", a spus Emil Boc, facand un apel la membrii PSD, pentru a reveni al proiectele in derulare ale Parteneriatului pentru Romania.
"Constat ca acesti colegi ai nostri de la PSD au alte prioritati" (aluzie din nou la cazurile Udrea si Ridzi) a mai spus premierul, continuand ca are, totusi incredere ca PSD poate fi un partener in luarea deciziilor.
Premierul a afirmat iritat ca PSD si-a facut un alt pachet de prioritati, presedintele PSD, Mircea Geoana, neprezentandu-se la unele sedinte ale Coalitiei. Premierul l-a asteptat pe Mircea Geoana o jumatate de ora al una dintre sedinte, nefiind anuntat de faptul ca Geoana este plecat in concediu.
"Solicit PSD revenirea la prioritatile actului de guvernare", a declarat Emil Boc, aratandu-si inca increderea in revenirea PSD in treburile guvernarii.
Primul ministru Emil Boc a dat asigurari ca ministrii PSD nu vor avea nicio clipa de concediu in aceasta perioada de criza.