Batalia pentru sefia PD a fost inceputa deja de Emil Boc, care incearca de pe acum sa-si asigure sustinere din teritoriu. El considera ca anuntarea mai multor candidaturi demonstreaza ca in partid exista “o competitie de idei si argumente“.

Emil Boc este primul care a inceput atragerea unei sustineri cat mai consistente pentru a castiga sefia PD. Ioan Oltean, presedintele filialei Bistrita-Nasaud a PD, a anuntat ieri ca va sustine motiunea populara pe care o va depune Emil Boc.
“Noi apreciem ca, in acest moment, Emil Boc sa fie presedintele care sa mentina echilibrul partidului si o stare de colaborare normala intre fortele politice aflate la guvernare. Sunt convins ca organizatia judeteana a PD se va numara printre sustinatoarele lui Emil Boc“, a declarat deputatul Ioan Oltean. El a exclus posibilitatea diviziunii partidului si a negat ca ar exista un “grup de la Cluj“, dupa modelul PSD. Emil Boc nu pare deranjat de anuntarea mai multor candidaturi. El considera ca anuntarea candidaturii lui Vasile Blaga pentru functia de presedinte al PD este un gest “binevenit“, care demonstreaza ca in partid exista “o competitie de idei si argumente“. “Cei 4.000 de participanti vor decide, iar cel care va castiga va fi urmat de ceilalti competitori. Contracandidatii mei sunt puternici, ii respect si partidul va decide. Am invins, voi duce partidul acolo unde cred impreuna cu echipa pe care mi-o va da partidul; voi pierde, voi ramane membru al PD, un om care va urma conducerea care va fi stabilita“, a declarat ieri Emil Boc.

Inscrieri si retrageri din cursa

Vicepresedintele PD, Adriean Videanu a pare sa fi hotarat miercuri seara sa renunte la candidatura pentru sefia partidului, in favoarea ministrului de Interne, Vasile Blaga, care va depune o motiune pentru preluarea conducerii formatiunii, sustin surse din PD. Emil Boc a anuntat, dupa sedinta Biroului Permanent de miercuri, ca va candida cu o motiune populara, reprezentata pana in acel moment de Sorin Fruzaverde, acesta renuntand astfel la propria candidatura. La randul sau, Vasile Blaga ar putea sa mizeze pe o varianta orientata spre centru-popular.
Cu toate acestea, Adriean Videanu si Vasile Blaga nu si-au facut publice pozitiile politice oficiale. “Am aflat si eu din presa despre o posibila candidatura a ministrului Blaga, dar anuntul nu a fost facut intr-un cadru organizat la nivelul conducerii partidului. Eu iau in calcul declaratia lui Adriean Videan, care a anuntat depunerea unei motiuni. Intre timp, nu a venit cu un alt anunt potrivit caruia ar intentiona sa renunte. Nu ma pot raporta la informatii neoficiale“, a declarat ieri deputatul Ioan Oltean. Senatorul Maria Petre a precizat, de asemenea, ca a aflat in primul rand din presa despre intentia lui Adriean Videanu de a renunta la depunerea unei motiuni de centru, pe care o anuntase miercurea trecuta in sedinta Biroului Permanent National al PD. Maria Petre a precizat ca se asteapta la un anunt oficial in acest sens in cadrul intalnirii din aceasta saptamana a conducerii democratilor.