Emil Boc se intalneste cu deputatii PDL. Deputatii nu vor sa isi angajeze raspunderea pe legea care prevede plafonarea salariilor din invatamant.
Parlamentarii democrat-liberali i-au cerut premierului Emil Boc sa-l schimbe din functie pe ministrul Educatiei pentru ca Guvernul trebuie sa repare acum oalele sparte de Daniel Funeriu.
"Demisia se cere cand nu rezolvi probleme. Tocmai acest lucruri a facut guvernul: solutionarea tututor cazurilor asa cum s-a pronuntat justitia. Am avut discutii cu deputatii si ma consult pe probleme de educatie in fiecare marti de la 18.30. La cea discutie de la parlament in prezenta premierului nu am fost prezent pentru ca sustineam o conferinta de presa la sediul PDL. Eu inteleg ca pentru deputatii ar fi fost bine sa fiu acolo. Ma voi intalni cu grupul PDL cand va fi nevoie. Eu actionez si incerc sa imprim ministerului un sentiment de normalitate. Cea mai dificila parte e sa nu las disputele politice sa murdareasca sistemul de educatie", a declarat la Realitatea TV, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu.
Premierul Emil Boc a afirmat luni seara, la TVR, ca termenul de "plafonare" nu reda intentia Executivului in privinta salariilor din educatie, viitorul proiect legislativ avand drept obiectiv reesalonarea drepturilor obtinute in instante, dupa cum s-a intamplat si in cazul magistratilor.