Presedintia PD va deveni, in scurt timp, tinta unora dintre liderii democrati, dupa ce Traian Basescu va fi nevoit sa demisioneze si din functia de partid, ca urmare a alegerii sale in fruntea tarii. Emil Boc si Adriean Videanu se afla deocamdata in carti pentru preluarea presedintiei PD.
Incepand de saptamana viitoare, primarul Clujului, Emil Boc, va asigura interimatul la presedintia partidului pana la Conventia Nationala a PD din mai 2005. Potrivit statutului, ca presedinte executiv, Emil Boc are obligatia de a asigura interimatul. El spune ca nu s-a decis inca daca va candida la presedintia PD, dar a dat asigurari ca nu va renunta la Primaria Clujului. In cazul in care se va decide in cele din urma, mai ales ca este preferatul lui Basescu pentru aceasta functie, lui Emil Boc ii va fi greu sa conduca un partid important din provincie, dupa modelul Ciuhandu - PNTCD.

Afaceri si politica

In aceste conditii, aparitia unui alt pretendent la tronul PD, acceptat de Basescu, ar fi solutia ideala. De altfel, in PD se vorbeste tot mai des despre impunerea lui Adriean Videanu la sefia partidului, acesta fiind sustinut de majoritatea liderilor democrati. Desi mai este timp pana la congresul PD si mai pot aparea si alte candidaturi, cum ar fi cea a lui Radu Berceanu, solutia Videanu pare a fi cea mai potrivita.
Prezent mai des in ultimul timp in atentia lumii politice, el fiind coordonatorul, din partea PD, a echipei de specialisti care a lucrat la programul de guvernare al Aliantei D.A., Videanu a intrat din nou in Parlament, dupa ce in mandatul trecut a renuntat la functie din cauza afacerilor.
De altfel, afacerile l-au preocupat peste masura pe Adriean Videanu. El este unul dintre cei mai bogati politicieni din tara, scotand bani si din “piatra seaca“, mai precis dintr-o profitabila afacere cu marmura. Numele sau a fost vehiculat la un moment dat si in privinta posibililor prim-ministri ai Aliantei D.A. daca aceasta ar fi castigat alegerile.