Presedintele PD, Emil Boc, a negat ieri existenta unor lupte interne in PD intre Adriean Videanu si Vasile Blaga. In acelasi timp, chiar unul dintre cei vizati de barfele politice, Videanu, neaga ca intre el si Blaga ar exista vreun conflict.
Liderul democrat sustine ca nu exista nici un fel de grupare care sa se lupte in detrimentul celeilalte, ci exista o singura grupare, cea a PD. "Au aparut supozitii ca s-ar da o lupta intre Adriean Videanu si Vasile Blaga cu privire la cine sa impuna un vicepremier. Nu exista asemenea grupari, nici un fel de lupte de putere sau de a favoriza sau defavoriza pe unii sau pe altii. PD a fost, este si va ramane o echipa", a afirmat liderul democrat. Potrivit acestuia, obiectivele PD sunt si raman integrarea europeana si buna guvernare.
ßi presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, a negat speculatiile conform carora intre el si Vasile Blaga ar exista o disputa, declarand ca se poate certa cu oricine, "numai cu Vasile Blaga nu". El a precizat ca vrea sa puna capat speculatiilor conform carora intre el si Vasile Blaga ar exista o serie de diferende de opinie.
"O potentiala disputa Blaga-Videanu e imposibila", a declarat liderul executiv al PD. Videanu a spus ca speculatiile privind existenta unei astfel de dispute au fost "intretinute" in mass-media de catre "cei interesati".

Supozitii, ipoteze

PD vrea o restructurare guvernamentala care vizeaza comasarea si disparitia unor portofolii, astfel incat Executivul sa aiba o singura functie de vicepremier, care va reveni PD. Este vehiculata ipoteza ca ministrul de stat Gheorghe Pogea sa fie propus pentru portofoliul de la Transporturi, in cazul in care postul sau va fi preluat de Vasile Blaga, celelalte doua posturi de vicepremier, detinute de PC si UDMR, urmand sa fie desfiintate. Gheorghe Pogea a ocupat functia de vicepremier lasata vacanta de Adriean Videanu, dupa ce acesta a fost ales primar general al Capitalei. Pogea este cunoscut ca un apropiat al lui Videanu, cu care a avut si relatii de afaceri.