Gandul.info : Emil Boc si-a dat demisia de la sefia PDL si nu va mai candida la un nou mandat. CELE MAI TARI REPLICI din sedinta partidului
Cu demisia lui Emil Boc pe masa, democrat-liberalii cauta un presedinte pentru a relansa partidul, fostul premier Mihai Razvan Ungureanu fiind considerat de o mare parte dintre liderii PDL solutia cea mai potrivita. Asta in conditiile in care, spun ei, Vasile Blaga, care era vazut ca succesorul lui Boc, ar fi dat de inteles in sedinta Colegiului Director ca nu este dispus sa-si anunte o candidatura. "Vasile Blaga a spus textual: nu va bazati pe mine. S-a deschis poarta pentru Mihai Razvan Ungureanu", a declarat, penrtu gandul, un lider PDL.
Contactat de gandul si intrebat daca isi va asuma o candidatura la sefia PDL, Mihai Razvan Ungureanu a spus: "Nu comentez".
Cu toate acestea, lucrurile nu sunt batute in cuie nici in cazul lui Vasile Blaga. Consilierul personal al presedintelui Senatului, Mihai Somfelean, a declarat ca "Vasile Blaga nu a facut nicio precizare in interiorul Colegiului Director referitoare la o candidatura sau necandidatura a sa intr-o viitoare structura a partidului".
Pentru a pune la punct planul de bataie, democrat-liberalii se vor intalni din nou duminica intr-o noua sedinta a Colegiului Director.
Scripcaru catre Udrea: "Am taiat salariile si pensiile si tu iti afisezi decolteul"
Sedinta Colegiului Director la finalul carei Emil Boc si-a dat demisia la pachet cu intreaga conducere a fost una extrem de tensionata. Totul a inceput in momentul in care Boc a prezentat intre variantele de urmat demisia echipei de conducere cu exceptia sa. Rand pe rand, Mihai Stanisoara, Radu Berceanu, Dorin Florea si Gheorghe Stefan i-au trantit in fata ca PDL a pierdut alegerile din cauza sa si singura solutie este ca sa-si dea demisia. Dintre cei care i-au luat apararea lui Boc a fost, sustin surse participante, vicepresedintele Sever Voinescu care si-a intrebat colegii de partid daca PDL a pierdut din cauza lui Boc atunci Boc de ce nu a pierdut.
Elena Udrea si Roberta Anastase au fost si ele tinte ale liderilor PDL. Fosta sefa a democrat-liberalilor din Bucuresti s-a plans ca nemeritat este facuta vinovata de toata lumea ca a tras partidul in jos. Potrivit unor surse participante, George Scripcaru i-a intors-o, spunandu-i ca "am taiat salariile si pensiile si tu iti afisezi decolteul". De asemenea, alti lideri ai PDL i-au reprosat ca principala grija a sa a fost sa-si plaseze oamenii in functii.

Florea catre Anastase: "M-ai bine ti-ai angaja un stilist"

Vicepresedintele Dorin Florea a luat-o la rost pe Roberta Anastase, spunandu-i ca este mai preocupata de imbracamite, decat de ce se intampla in partid. "Mai bine ti-ai angaja un stilist", a rabufnit Florea.
La finalul a sase ore de discutii in care a fost pus la colt, dupa o pauza de zece minute, Emil Boc a venit in fata colegilor sai si i-a anuntat ca isi da demisia. "Eu nu mai pot continua asa. Imi depun mandatul", ar fi spus seful PDL, desi cu cateva minute inainte, colegii sai exclusesera varianta unui congres extraordinar care putea fi declansat odata cu demisia presedintelui partidului.
"Presedintele PDL, impreuna cu intreg BPN si-au prezentat demisia. In perioada urmatoare, partidul va avea o conducere interimara. Atat presedintele, cat si BPN isi asuma raspunderea pentru rezultatele pe care le-am obtinut la alegerile locale. Am traversat Romania prin criza, ne-am asumat masurile grele, care au fost bune, dar ne-au costat din punct de vedere electoral. Nu mai candidez pentru un alt mandat la sefia PDL. Ma voi ocupa de Primaria Cluj", a declarat Boc la finalul Colegiului Director.