Canotoarea Elisabeta Lipa nu mai ocupa functia de consilier pe probleme sportive al ministrului Administratiei si Internelor, dupa ce ministrul Vasile Blaga a hotarit sa-i scoata postul din organigrama. Ministrul si-a motivat decizia prin faptul ca botosaneanca si-a asociat imaginea cu cea a PSD, participind la festivitatea de prezentare a candidatilor pentru Parlament din judetul Ilfov, organizata la Voluntari. Elisabeta Lipa a spus ca, in ziua respectiva, era la Voluntari pentru a primi titlul de cetatean de onoare al orasului respectiv. "Nu inteleg de ce am fost acuzata de asa ceva. Nu este adevarat! Nici macar nu sint membra PSD. Toata viata am facut doar politica sportului, iar rezultatele pot demonstra ca am facut-o destul de bine ", a declarat Elisabeta Lipa. Aceasta a precizat ca s-a simtit deranjata de comportamentul ministrului Vasile Blaga, astfel ca i-a prezentat situatia creata si presedintelui Traian Basescu. "Am facut multe pentru tara mea si cred ca meritam aceasta functie mai ales ca era in domeniul meu. Nu accept sa fiu injosita si umilita de domnul Blag ", a declarat cea mai mare canotoare a lumii. Elisabeta Lipa a mai declarat ca ministrul Vasile Blaga a acuzat-o de coruptie in cadrul unei sedinte convocate pe cinci ianuarie, la care au participat toti consilierii fostului ministru. "Inteleg ca fiecare care vine la putere are dreptul sa-si aleaga singur echipa si as fi inteles daca mi-ar fi spus frumos ca nu mai vrea sa colaboreze cu mine. El in schimb m-a acuzat ca sint cel mai corupt consilier si a dat cu mine de pamint ", a declarat sportiva care este considerata cea mai mare canotoare din lume.

In cadrul unei ceremonii organizate, pe 1 Decembrie, la sediul Ministerului Administratiei si Internelor, aceasta a fost avansata la gradul de chestor de politie, devenind astfel prima sportiva din Romania care a primit acest grad, echivalent cu cel de general. "Cred ca nici la Atena nu am avut atitea emotii. A fost cea mai fericita zi din viata me ", a declarat atunci Elisabeta Lipa.

Desi nu mai este consilier, Elisabeta Lipa a ramas la dispozitia ministrului, care urmeaza sa-i gaseasca o slujba, in urmatoarele trei luni. Intre timp, insa, botosaneanca si-a luat concediul pe anul trecut.