Elena Udrea a anuntat ieri ca nu va lua o decizie in ceea ce priveste candidatura pentru postul de secretar executiv pana nu va avea o discutie lamuritoare cu conducerea PD, care ar urma sa aiba loc cel mai probabil la Biroul Permanent National de luni al formatiunii democrate. "Pe masura ce trec zilele, sunt tot mai putin hotarata", a declarat pentru NewsIn Elena Udrea.
Ea a adaugat ca asteapta sa discute cu conducerea partidului, sa vada exact care este situatia pentru a-mi putea calcula sansele", a explicat fostul consilier prezidential. Mai mult, Udrea a adaugat ca o discutie cu sefii PD este cu atat mai necesara cu cat in interiorul partidului s-a vehiculat si varianta impartirii posturilor pe regiuni. Astfel, in varianta propusa de Vasile Blaga, trei posturi ar fi alocate Moldovei, trei regiunii Oltenia-Muntenia, unul Capitalei si un altul Ardealului. In plus, mai exista un loc care ar trebui distribuit intre bucuresteni si ardeleni, dar ardelenii, prin vicepresedintele Ioan Oltean, si-au aratat nemultumirea fata aceasta maniera de impartire a posturilor.

E mai greu decat isi imagina Udrea

Fostul consilier prezidential a subliniat insa ca nu este descurajata de voci din PD care nu o doresc atat de repede ca membru in conducerea partidului, pe motiv ca ar fi nefiresc sa fie dorita de toata lumea. Ea a spus ca a auzit foarte multe persoane care vor sa candideze, dar a adaugat ca acest lucru nu este "chiar asa de simplu" cum isi imagina. "Eu imi imaginam ca nu sunt foarte multe candidaturi pentru cele noua posturi, dar acum au aparut date noi", a explicat Udrea.
La Bucuresti, deputatul Costica Canacheu si-a anuntat deja, in fata filialei sector 1, intentia de a candida pentru unul dintre posturile de secretar executiv. Printre numele aflate pe lista potentialilor candidati se mai afla si deputatii Cristian Radulescu, Radu Dragus (Botosani) si Vasile Nistor, senatorii Nicolae Neagu, Dorel Jurcan, Mircea Nicu Toader, Dan Carlan (Iasi). Alaturi de modul de impartire a posturilor, un alt aspect neclar inca este situatia ministrului Radu Berceanu, care nu detine in prezent nicio functie in partid si care ar putea fi obtine fie functia de secretar executiv, fie un post de vicepresedinte, prin modificarea statutului.