Vicepresedintele PDL Valeriu Stoica si secretarul executiv Elena Udrea au depus, miercuri, la Registratura Tribunalului Bucuresti, documentele pentru inregistrarea PDL ca formatiune politica, acestia exprimandu-si speranta ca procedura juridica va fi finalizata in luna ianuarie 2008.
Valeriu Stoica a ajuns primul la Tribunalul Bucuresti, iar Elena Udrea ceva mai tarziu.
Stoica a aratat ca daca nu vor fi contestatii decizia finala privind infiintarea PDL ar fi trebui sa fie data de catre instanta in luna ianuarie, iar daca vor fi contestatii s-ar putea prelungi pana in luna februarie. "Eu sper sa fie luna ianuarie", a adaugat Stoica.
Secretarul executiv al PDL Elena Udrea, care a ajuns mai tarziu la Tribunalul Bucuresti, si-a exprimat la randul ei dorinta de a nu exista contestatii la cererea de infiintare a PDL, desi, a spus ea, au existat si astfel de situatii la inregistrarea Aliantei D.A. sau a Partidului Liberal Democrat. Stoica a declarat ca cererea de inregistrare a celor doua modificari - a numelui partidului si a comasarii prin absorbtie - a fost facuta in raport cu toate exigentele legale. "Niciun fel de obiectie nu ar putea fi adusa din acest punct de vedere. Este vorba de o simpla formalitate. S-au respectat legea partidelor politice, toate cerintele juridice privind comasarea celor doua partide si cele privind respectarea modificarii numelui, a statutului, a programului politic, a semnului electoral si a semnului permanent", a declarat vicepresedintele PDL.